Μεγάλης έκτασης καταστροφές προκάλεσαν άγνωστοι δράστες στο Δημοτικό Σχολείο Ατσιπάδων και στο Λαογραφικό Μουσείο στις Λούρες την περασμένη εβδομάδα, μέσα σε διάστημα μόνο λίγων ωρών, σκορπώντας έντονη ανησυχία στην δημοτική αρχή.

Στο Δημοτικό Σχολείο Ατσιπάδων, οι άγνωστοι αφού έσπασαν τα τζάμια και εισήλθαν στο εσωτερικό, εν συνεχεία ισοπέδωσαν κυριολεκτικά ότι βρήκαν μπροστά τους. Ξήλωσαν τα σώματα του καλοριφέρ, έσπασαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του σχολείου, έσκισαν το έντυπο υλικό που υπήρχε στην βιβλιοθήκη και τέλος έβαψαν με μπογιές τους εσωτερικούς τοίχους του σχολείου. Στο Λαογραφικό Μουσείο στις Λούρες οι ζημιές ήταν επίσης πολύ μεγάλες. Οι δράστες αφαίρεσαν ολοκληρωτικά τους νιπτήρες από τις τουαλέτες και τους πήραν μαζί τους, όπως και τις βρύσες, ενώ έσπασαν τα παράθυρα και τις πόρτες του κτιρίου.

Οι εν λόγο βανδαλισμοί αποτελούν τμήμα μιας μακριάς λίστας ανάλογων περιστατικών που έχουν λάβει χώρα στο Δήμο Γόρτυνας τους τελευταίους μήνες και σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή είναι στο σύνολό τους απόρροια της παντελούς έλλειψης αστυνόμευσης στην περιοχή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, η αστυνομία λάμπει δια της απουσίας της, αφήνοντας τους κάθε λογής παράνομους να οργιάζουν στην επικράτεια του Δήμου.

«Οι φθορές σε δημόσια κτίρια, σε περιουσιακά στοιχεία του Δήμου και σε εργοτάξια όπου εκτελούνται σε δημοτικά έργα, δεν έχουν τέλος.

Οι γνωστοί-άγνωστοι που προκαλούν τις καταστροφές συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι αφού σε ολόκληρο το Δήμο Γόρτυνας δεν υπάρχει έστω ένας αστυνομικός σταθμός. Δεν είναι υπερβολή να τονίσω πως η αστυνομία λάμπει δια της απουσίας της. Είναι επιεικώς απαράδεκτο σε μια έκταση 462.71 τ.χλμ, όση δηλαδή η επικράτεια που καταλαμβάνει ο Δήμος Γόρτυνας, να μην υπάρχει ένα Αστυνομικό Τμήμα. Δυστυχώς στο πάγιο και καθ’ όλα δίκαιο αίτημα του Δήμου Γόρτυνας, για την δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στην Αγία Βαρβάρα, ώστε να αποκτήσει επιτέλους ο Δήμος αστυνόμευση, οι αρμόδιοι συνεχίσουν να κωφεύουν επιδεικτικά, με αποτέλεσμα η υπομονή όλων μας να αρχίζει να εξαντλείται.

Εμείς σαν Δήμος έχουμε πράξει στο ακέραιο το καθήκον μας αποφασίζοντας ομόφωνα να παραχωρήσουμε στην ΕΛΑΣ δωρεάν τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Δημαρχείου Αγίας Βαρβάρας ώστε να στεγαστούν οι υπηρεσίες του Αστυνομικού Τμήματος. Καιρός είναι να πράξει και η ηγεσία της αστυνομίας το δικό της καθήκον, πριν αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.» ανέφερε με νόημα ο Δήμαρχος Γόρτυνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook