Κεντρική εισηγήτρια σε εκδήλωση εορτασμού για την 145η Επέτειο Μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, ήταν η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, στην Αθήνα.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Ένωση Κρητών Κερατσινίου Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Δήμο της περιοχής. Η δήμαρχος προσκλήθηκε ως κεντρική ομιλήτρια κι επίσημη παραβρισκόμενη, από τον πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Κερατσινίου Δραπετσώνας  κ. Αντώνη Κλαουράκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ενώ με την παρουσία τους, τίμησαν τους Κρήτες, αλλά και τη Δήμαρχο, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Χρήστος Στεφάνου, ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο της ομιλίας της η Δήμαρχος αναφέρθηκε στην Ιστορία του Ολοκαυτώματος, στον ηρωισμό των Κρητικών που θυσιάστηκαν, καθώς και στους αγώνες όλου του Κρητικού λαού διαχρονικά για την ελευθερία του. Ιδιαίτερες ήταν οι αναφορές της Δημάρχου στο απελευθερωτικό κίνημα στη Μεσαρά και στο Ρέθυμνο, χωρίς να υπάρχουν ωστόσο παραλείψεις για την υπόλοιπη Κρήτη.

Η δήμαρχος πραγματοποίησε παράλληλα μια σύνδεση με τη σημερινή υφιστάμενη κατάσταση, τονίζοντας πως είναι χρέος όλων, στο βαθμό των δυνατοτήτων που έχει ο καθένας, να γίνει μια προσπάθεια κι ένας «αγώνας» προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και να περάσει η χώρα σε μια νέα κατάσταση ανάκαμψης και προόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook