Σκέψεις για εφαρμογή του νέου συστήματος υγείας από τον Ιούνιο πανελλαδικά και όχι πιλοτικά, όπως αρχικά σχεδιαζόταν, διατυπώνουν τα υπουργεία Υγείας και Απασχόλησης μετά την ψήφιση από τη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash, «εξετάσαμε και το δεδομένο αντί να κάνουμε πιλοτική εφαρμογή την 1η Ιουνίου, μήπως πάμε σε όλη την Ελλάδα».

Όπως υποστήριξε ο υπουργός, αυτό είναι δυνατό καθώς «λόγω της απεργίας μπήκαν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ στο χώρο των ασφαλισμένων των άλλων ταμείων και ήδη υπάρχει μια εμπειρία από τους καταλόγους που θέλουν διορθώσεις».

Επιπλέον, συνέχισε ο Ανδρ.Λοβέρδος, αυτό τέτοιο διευκολύνεται από το γεγονός ότι ο ΟΠΑΔ «βάσει του νόμου που ψηφίστηκε είναι πια ταμείο και άρα θα μπορεί να πληρώνει με τους τρόπους που και το ΙΚΑ πληρώνει, δηλαδή σε 45 μέρες από τη δημιουργία της οφειλής».

Κληθείς να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις των γιατρών, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «σύμπας ο ιατρικός κόσμος δεν εναντιώθηκε μαζί μας. Και όποιος μπαίνει ως \”ταύρος εν υαλοπωλείο\” στο υπουργείο Υγείας σπάει και τα τζάμια και το κεφάλι του».

Πρόσθεσε ότι οι συμβάσεις που θα υπογραφούν με τους γιατρούς «θα είναι τύπου ΟΑΕΕ και θα αφορούν τους νέους γιατρούς που θα πάρουμε» ενώ για τις αμοιβές είπε «δεν έχει ακόμα καθοριστεί το ποσό».

Ο ίδιος ανέφερε πως οι συμφωνίες του ΟΑΕΕ περιλαμβάνουν διάφορου ύψους αμοιβές, λέγοντας: «Πώς προκύπτει αυτή η διαφορά; Γιατί ένας γιατρός να παίρνει 600 από τον ΟΑΕΕ και ο άλλος 1200; Εξαρτάται από το πώς οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ τον προτιμούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook