Ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευσης εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μετά τις πρώτες συσκέψεις με το νέο αναπληρωτή Παιδείας -προερχόμενο από τη ΝΔ- Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Η κ. Διαμαντοπούλου πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι να υπάρξουν αποτελέσματα μέσα στη χρονιά, ενώ χαρακτήρισε πολύ θετική συγκυρία την έλευση του κ. Αρβανιτόπουλου στο υπουργείο.

«Ο χώρος της Παιδείας ήταν αυτός, στον οποίο δοκιμάστηκε και πέτυχε η συναίνεση. Ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι από τους βασικούς συντελεστές της. Δουλέψαμε επί μήνες θετικά και με σημαντικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό και το εθνικό συμφέρον. Είναι ο κατ\’ εξοχήν χώρος που πρέπει να \’συναντιόμαστε\’, είναι χώρος εθνικού συμφέροντος» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε: «Ο χώρος της Παιδείας είναι κατ\’ εξοχήν ο χώρος της εθνικής συνεννόησης. Και όπως είπε η υπουργός -την ευχαριστώ για τα καλά της λόγια- ο τομέας Παιδείας της ΝΔ συμμετείχε στη διαμόρφωση του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο οποίος ψηφίστηκε από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και, ήδη, εφαρμόζεται. Σε αυτό το πνεύμα με την υπουργό και την υφυπουργό θα προχωρήσουμε ούτως ώστε τα ζητήματα της Παιδείας να τύχουν μιας ευρύτερης εθνικής συνεννόησης».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook