Κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι  ο μακελάρης του Όσλο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σκότωσε 77 ψυχές κάτω από ψυχολογική αστάθεια – πίεση, δεν βρέθηκε από τους δικαστές, κατά τη διάρκεια της σημερινής, πρώτης δημόσιας ακρόασής του σε δικαστήριο του Όσλο.
«Ο Μπρέιβικ δεν είναι τρελός» υποστηρίζει ο δικαστής Τόρκγελ Νέσαϊμ και δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις ότι στο αποτρόπαιο αυτό έγκλημα εμπλέκονται και συνεργοί.

Ο δράστης της διπλής επίθεσης της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 77 άνθρωποι, θα παραμείνει υπό προσωρινή κράτηση ακόμη 12 εβδομάδες, όπως απεφάνθη το δικαστήριο του Όσλο.

Σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα protothema, στη διάρκεια των οκτώ από τις δώδεκα εβδομάδες της κράτησής του θα ελέγχονται οι επισκέψεις που δέχεται, ενώ για τέσσερις εβδομάδες δεν θα του επιτρέπεται να έχει πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τον δικαστή.

Μετά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου ο μανιακός δολοφόνος θα παραμείνει υπό κράτηση ως τις 6 Φεβρουαρίου, οπότε θα ξανασυνεδριάσει το δικαστήριο για να αποφασίσει για την παράταση ή μη της κράτησής του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τύπου για το Νορβηγικό Δικαστήριο την πρώτη δημόσια ακρόαση παρακολούθησαν πάνω από 500 άτομα.

Οι προηγούμενες ακροάσεις είχαν πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

\"\"
Οι επιζώντες της τραγωδίας περιμένουν στο δικαστήριο του Όσλο για την πρώτη δημόσια ακρόαση του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook