Σφίγγει ο κλοιός της Δικαιοσύνης για τους φοροφυγάδες, με τον εξονυχιστικό έλεγχο από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη όλων των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις λίστες που απεστάλησαν από το υπουργείο Οικονομικών.

Με αίτημά του, ο κ. Πεπόνης ζήτησε ήδη από τη ΦΑΕ αλλά και τη ΔΟΥ Κηφισιάς αναλυτικούς καταλόγους με τις εταιρείες των οποίων οι οφειλές προς το Δημόσιο ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ. Ο οικονομικός εισαγγελέας χρειάστηκε ν’ απευθυνθεί τόσο στη ΦΑΕ όσο και στη ΔΟΥ Κηφισιάς, όπου εδρεύουν οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες, προκειμένου να διασταυρώσει τα στοιχεία που έχει στα χέρια του και να ξεκαθαρίσει τις περιπτώσεις για τις οποίες θα σχηματιστούν άμεσα δικογραφίες.

Με βάση τη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών έχουν εντοπιστεί 14.700 περιπτώσεις φοροδιαφυγής με οφειλές στο Δημόσιο άνω των 150 χιλιάδων ευρώ. Ανάμεσά τους είναι 6.500 φυσικά πρόσωπα και 8.200 εταιρείες. Ο αριθμός των οφειλετών φθάνει τις 900.000 ευρώ και το συνολικό χρέος τους αγγίζει το ποσό των 41 δισεκατομμυρίων ευρώ.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook