Με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο εκφράστηκε η αγωνία των πολιτών του Μασταμπά για το χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων. Περισσότεροι από 300 κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Παναγίτσας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Πολιτών κατά του Χρέους και δήλωσαν αποφασισμένοι να αντισταθούν με όποιον τρόπο μπορούν στο άδικο και αντικοινωνικό αυτό μέτρο.

Στη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και για τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί προς πάσα κατεύθυνση. Ιδιαίτερα τονίστηκε η σύμπραξη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αλλά και του Δήμου Ηρακλείου στο μέτωπο κατά της πληρωμής του ειδικού τέλους. Έγινε αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι πολίτες να πληρώσουν το λογαριασμό τους σε όλα τα ΑΤΜ των τραπεζών, μόνο ως προς το κομμάτι που αφορά την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και τα δημοτικά τέλη και όχι για το χαράτσι.

Επίσης, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου ενημέρωσε τους κατοίκους για την αποστολή εξωδίκων τόσο προς τη διοίκηση της ΔΕΗ όσο και προς τον εργολάβο που αναλαμβάνει τις διακοπές του ρεύματος, με το οποίο γίνεται προειδοποίηση για άσκηση νομικών μέτρων σε περίπτωση ηθικής ή υλικής βλάβης από τη διακοπή του ρεύματος. Tονίστηκε επίσης πως για τη συνέχεια εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμα και υποβολής ασφαλιστικών μέτρων για την αποτροπή των διακοπών. Τέλος, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου ενημέρωσε και για τη «μάχη» που θα δοθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 2 Δεκεμβρίου όπου κρίνεται η αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Στη συγκέντρωση πήραν το λόγο και δεκάδες πολίτες από το Μασταμπά εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για το άδικο μέτρο ενώ έθεσαν και ερωτήσεις για τεχνικά θέματα όπως τι γίνεται με την πρόσβαση στα ρολόγια των πολυκατοικιών αλλά και για τους τρόπους που μπορεί να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε περίπτωση αιφνιδιαστικής διακοπής.

Στο κλείσιμο της συγκέντρωση συστάθηκε τοπική επιτροπή των Πολιτών κατά του Χρέους στον Μασταμπά ενώ ο ιερέας του ναού της Παναγίας προσφέρθηκε να παραχωρήσει μια αίθουσα για τις συνεδριάσεις της επιτροπής και τον συντονισμό των κατοίκων στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook