Το 25% των προστίμων που επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στο μέλλον, θα προκαταβάλλεται υποχρεωτικά. Αυτό προβλέπει νομοθετική πρωτοβουλία της Γραμματείας που θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση με το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από το υπουργείο Εργασίας και με αυτή την παρέμβαση επιχειρείται να μπει τέρμα σε συμπεριφορές επιχειρηματιών που εκ συστήματος δεν πληρώνουν και εξακολουθούν να παρανομούν αδιαφορώντας για τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Γενική Γραμματεία έχει επεξεργαστεί το θέμα επαρκώς και αυτό το διάστημα επιχειρεί να «θωρακίσει» τη νομοθετική πρωτοβουλία από το ενδεχόμενο να θεωρηθεί αντισυνταγματική.

Σήμερα ο επιχειρηματίας, στην περίπτωση που θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, έχει τη δυνατότητα να αναστείλει την πληρωμή ακόμη και όλου του ποσού που έχει επιβληθεί ως πρόστιμο μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.

Σε αυτή την τακτική που κάποιοι έχουν εξελίξει σε «επιστήμη» θα μπει φραγμός καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της Γραμματείας, «το πρόβλημα δεν εστιάζεται στις μεγάλες εταιρείες – οι οποίες συνήθως πληρώνουν – αλλά στις μικρές, οι οποίες μαζεύουν πρόστιμα από υποτροπή ή από νέες παραβάσεις και μέχρι την 4ετία με 5ετία που ολοκληρώνεται η δικαστική διαδικασία έχουν βάλει λουκέτο, περιουσιακά στοιχεία έχουν φροντίσει και δεν υπάρχουν και ξανανοίγουν με άλλη εταιρική σύνθεση».

kerdos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook