Συνεχίζουν για δέκατη ένατη ημέρα την απεργία πείνας οι τριακόσιοι συνολικά μετανάστες από τα Χανιά αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ωστόσο, με επιστολή που απέστειλε χθες Παρασκευή ο ιδιοκτήτης του κτηρίου «Υπατία» ζητά από την υφυπουργό Εργασίας, Άννα Νταλάρα να απομακρυνθούν ειρηνικά οι μετανάστες και να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο.

Το Flashnews.gr μίλησε με το μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Ρούσσα  Μαρκάκη, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα και στο πλευρό των μεταναστών.

Όπως υποστήριξε η κα. Μαρκάκη, «έχουν παραχωρηθεί δυο δωμάτια του κτιρίου στους μετανάστες, όλοι οι υπόλοιποι μένουν στον προαύλιο χώρο μέσα σε σκηνές.

Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι έχουν μεγάλη απώλεια βάρους, ενώ όπως λένε οι γιατροί που τους παρακολουθούν από την 21η ημέρα και μετά, οι βλάβες που μπορεί να προκληθούν στον οργανισμό τους, θα είναι ανήκεστες.

Το μόνο που ζητούν αυτοί συνάνθρωποί μας, είναι να τους χορηγηθούν τα νόμιμα έγγραφα, προκειμένου να εξακολουθήσουν να διαμένουν και να δουλεύουν νόμιμα στην χώρα μας.

Οι άνθρωποι αυτοί, είναι απεγνωσμένοι και παράλληλα αποφασισμένοι για όλα καθώς ήρθαν από την πατρίδα τους, για μια καλύτερη ζωή και θέλουν να ζουν με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Άλλωστε οι ίδιοι έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για μονιμοποίηση, θα πρέπει να ετοιμάζουν τριακόσια φέρερτα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook