Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πέρα από την κληρονομική προδιάθεση για εμφάνιση μαύρων κύκλων, η διατροφή μπορεί να αντιμετωπίσει ή αν μειώσει την επίδραση όλων των άλλων παραγόντων στο δέρμα σας.

Η σιδηροπενική αναιμία, η οποία εμφανίζεται πολύ συχνά ιδίως στις σύγχρονες γυναίκες, μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Αν αυξηθεί η πρόσληψη σιδήρου καταναλώνοντας τροφές όπως το μοσχάρι, το συκώτι, τα όσπρια και τους ξηρούς καρπούς τότε σταδιακά θα επανέλθουν τα επίπεδα του στο αίμα σας και κατά συνέπεια θα εξαφανιστούν και οι μαύροι κύκλοι.

Η γήρανση είναι επίσης μία βασική αιτία εμφάνισης των μαύρων κύκλων. Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής και ειδικότερα τροφίμων που αποδεδειγμένα σταματούν την διαδικασία της γήρανση, όπως το ρόδι, το σταφύλι και γενικότερα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, θα σας βοηθήσουν να διατηρηθεί η ελαστικότητα και το πάχος του δέρματος στην περιοχή.

Η αφυδάτωση επηρεάζει την ελαστικότητα του δέρματος αλλά και το πάχος του, με αποτέλεσμα να φαίνονται οι φλέβες και οι αρτηρίες από κάτω από το μάτι και φαίνονται τα μάτια κο
υρασμένα και με μαύρο χρώμα. Για να το αντιμετωπίσετε καταναλώστε άφθονο νερό και πολλά φρούτα και λαχανικά.

Αλλά και η κατακράτηση υγρών μπορεί να προκαλέσει μαύρους κύκλους, αφού διογκώνονται τα βλέφαρα και σκιάζει το κάτω μέρος του ματιού. Οπότε αποφύγετε τις υπερβολές με το αλάτι και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook