Αποφασισμένη να ακυρώσει στην πράξη τον \”κατάπτυστο νόμο\”, που προβλέπει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη εξόφλησης του λογαριασμού της ΔΕΗ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το τέλος ακινήτων, εμφανίζεται η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στον ΒΗΜΑ 99,5, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να καλείται ο καταναλωτής να πληρώσει ακόμη και για λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό του τέλους.

Στο πλαίσιο των δράσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο κ. Φωτόπουλος ανέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα στο nooz.gr, ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ δεν θα κόβουν το ρεύμα σε κατοικίες φτωχών και ανέργων, ενώ σε περίπτωση – όπως στην Αθήνα – που τη διακοπή της ηλεκτροδότησης αναλαμβάνουν εργολάβοι, τότε οι υπάλληλοι της ΔΕΗ θα δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας για κάθε σπίτι φτωχού ή ανέργου.

Ο κ. Φωτόπουλος παραδέχθηκε ότι αυτό που σχεδιάζει η Ομοσπονδία είναι παράνομο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν είναι λιγότερο παράνομο ή απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το αγαθό του ρεύματος ως μοχλός εκβιασμού για να πληρώσει κάποιος που δεν έχει.

\”Οι νόμοι είναι για να υπηρετούν τον πολίτη κι όχι να βάζουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό του\” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε ανακοινώσει ότι θα συγκροτήσει ομάδες περιφρούρησης στις γειτονιές \”ώστε να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού και άνεργου\”, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή της με τις διακοπές ρεύματος στα άτομα με χαμηλό εισόδημα που δεν πληρώνουν την εισφορά στα ακίνητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook