Την εκτίμηση ότι εάν ο Λουκάς Παπαδήμος είχε αναλάβει νωρίτερα τα ηνία της χώρας, τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει μέχρι εδώ που έφτασαν εξέφρασε στους \”Νέους Φακέλους\” ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο Γ. Καρατζαφέρης τόνισε πως από τον Φεβρουάριο του 2009 είχε προτείνει στον Κώστα Καραμανλή τη λύση Παπαδήμου κάτι που επανέλαβε και το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο κ. Παπανδρέου φερόταν έτοιμος να παραιτηθεί.

\”Χαίρομαι που ο Λ. Παπαδήμος είναι στο τιμόνι, θα δείξει τις δυνατότητές του\”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως πρόκειται να στηρίζει τον νέο πρωθυπουργό συνεχώς και αδιαλείπτως.

Ανέφερε δε πως συμβούλεψε τον κ. Παπαδήμο να κλείσει τα αυτιά του στις Κασσάνδρες και να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά, ενώ αποκάλυψε και πως είχε συνομιλήσει και ο ίδιος με τον κ. Παπαδήμο όσο συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις και του ζήτησε να έρθει και να αναλάβει την ευθύνη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως πήγε στις συζητήσεις αποφασισμένος για τον Λ. Παπαδήμο, λέγοντας πως στο τραπέζι έπεσαν καμιά δεκαριά ονόματα.

Παράλληλα, σημείωσε πως από την αρχή δε συμφωνούσε στη λύση Πετσάλνικου, η οποία όπως είπε είχε δρομολογηθεί, καθώς έκρινε ότι δεν έκανε για πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ γνωστοποίησε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου του ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλες δύο λύσεις, όπως η λύση Βενιζέλου, αλλά ο κ. Καρατζαφέρης τον διέκοψε πριν να μπορέσει να συνεχίσει στη δεύτερη λύση.

Όσον αφορά για τον ρόλο αντιπροέδρου στη νέα κυβέρνηση σημείωσε πως συζητήθηκε κάτι τέτοιο αλλά κάτι τέτοιο δε θα ήταν δυνατό, καθώς δε θα μπορούσε να είναι μόνο εκείνος από τους υπόλοιπους αρχηγούς.

Ακόμα είπε ότι μελετήθηκε η πρόταση να υπάρχουν τρεις αντιπρόεδροι, ένας από κάθε κόμμα, αλλά η υπόθεση ναυάγησε επειδή η ΝΔ δεν ήθελε φωτεινή συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Ερωτηθείς γιατί μπήκε ο ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, είπε ότι αν και αρχικά δεν το επιθυμούσε, \”έπρεπε να υπάρχει ευρύτητα για να λειτουργήσει το πράγμα\” και ουσιαστικά είχε το ρόλο της συγκολλητικής ουσίας ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.

Για το χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης, είπε ότι \”ήρθε να λύσει κάποια θέματα, αν δεν τα λύσει δεν μπορεί να φύγει\”. Σχολιάζοντας δε το αν υπάρχει ενδεχόμενο να αποσύρει ο Αντώνης Σαμαράς τη στήριξή του στην κυβέρνησης, είπε ότι είναι πολύ έξυπνος για να το κάνει αυτό.

Σχετικά με τη διαγραφή Χατζηγάκη από τη ΝΔ είπε ότι \”μέχρι τώρα ο Σαμαράς τους πήγαινε με το καρότο, έπρεπε να πιάσει το μαστίγιο\” και έκανε έκκληση στον πρόεδρο της ΝΔ να δώσει μία ευκαιρία στον βουλευτή να δώσεις τις εξηγήσεις του και να επιστρέψει στην ΚΟ της ΝΔ.

Σχολιάζοντας το αν θα υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς τις δεσμεύσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες, είπε ότι η πίεση των γεγονότων σε κάνει να αναθεωρείς τις καταστάσεις.

\”Μακάρι να είχε πετύχει ο Παπανδρέου, ώστε να μη χρειαζόταν ο Σαμαράς να υπογράψει το χαρτί, αλλά το μεταβάλλειν γνώμην εστί φιλοσοφείν\”, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στις κατηγορίες που δέχεται περί αντισημιτισμού είπε ότι ήταν εισηγητής της πολιτικής της Ελλάδας με το Ισραήλ και σημείωσε ότι δεν αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα, αλλά αυτό που είχε δηλώσει ήταν ότι ως λαός οι Εβραίοι έκαναν υπερπροβολή ορισμένων θεμάτων.

\”Τα εγκλήματα εναντίον των Εβραίων και τα εγκλήματα του Κεμάλ Ατατούρκ ήταν τα μεγαλύτερα εγκλήματα του περασμένου αιώνα\”, είπε.

Τόνισε δε, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, πως δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με τη Χούντα και ότι του πήρε 10 χρόνια, αλλά έχει ξεκαθαρίσει τα ψηφοδέλτιά του και το κόμμα δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι έχει \”άτομα που δεν αντέχουν να λειτουργήσουν στο κοινοβουλευτικό τόξο\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook