Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με την ΑΝΕΝΔΥΚ για την δρομολόγηση του ΕΓ/ΟΓ πλοίου «Σαμαριά» στην γραμμή Παλαιόχωρα – Γαύδος, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του Flashnews.gr (δείτε εδώ).

Την σύμβαση υπέγραψε ο Γ.Γ. του υπουργείου κ.Λίτινας και έτσι , μετά από αρκετή ταλαιπωρία για τους 80 ακρίτες της Γαύδου έρχεται η πλήρης αποκατάσταση της ακτοπλοικής σύνδεσης του νησιού με την υπόλοιπη Κρήτη καθώς θα εκτελούνται τέσσερα δρομολόγια σε εβδομαδιαία βάση, ως εξής :

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το ΕΓ/ΟΓ «Σαμαριά» θα εκτελεί το δρομολόγιο Παλαιόχωρα – Γαύδος και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη το δρομολόγιο Χώρα Σφακίων – Γαύδος.

Μετά από τον δεκαπενθήμερο αποκλεισμό της Γαύδου, το πρώτο δρομολόγιο αναμένεται να γίνει αύριο στις 9 το πρωί από την Χώρα Σφακίων, ενώ μετά και την σημερινή υπογραφή της σύμβασης, το πρώτο δρομολόγιο από Παλαιόχωρα θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί πως η ακτοπλοική σύνδεση της Γαύδου με την Παλαιόχωρα, για τους κατοίκους του ακριτικού νησιού, είναι πολύ πιό σημαντική απο εκείνη με την Χώρα Σφακίων, καθώς ο Δήμος Γαύδου εξαρτάται σε πολλά θέματα απο τον Δήμο Καντάνου Σελίνου.

Να αναφέρουμε ως παράδειγμα, το ότι το αγροτικό ιατρείο της Γαύδου υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Κανδάνου, η προμήθεια σε φάρμακα των κατοίκων γίνεται απο την Παλαιόχωρα καθώς η Χώρα Σφακίων δεν διαθέτει φαρμακείο, η αποστολή της αλληλογραφίας γίνεται επίσης απο την Παλαιόχωρα, ενώ και τα οικονομικά θέματα του Δήμου Γαύδου εξυπηρετούνται απο την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.

Δείτε εδώ ολόκληρη την σύμβαση για την γραμμή Παλαιόχωρα – Γαύδος

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook