Στην Αθήνα οι τραπεζικές μετοχές κατέρρευσαν την ίδια ώρα που τα spreads των ομολόγων σε Ιταλία, Ισπανία – αλλά και Γαλλία- Αυστρία εκτοξεύονταν σε νέα ρεκόρ. Το Ιταλικό δεκαετές έφθασε μια ανάσα πριν το 7% με επιτόκιο 6,92%, ενώ το Ισπανικό έφθανε στο 6,3%. Σε άνοδο βρέθηκαν και το Γαλλικό, Αυστριακό ενώ μεγάλο παιχνίδι γίνεται με τις ισοτιμίες ανατολικών χωρών καθώς έπεφτε η τσέχικη κορώνα και τα ουγγρικά φιορίνια….

Όπως φαίνεται οι « τιμωροί» των ομολόγων μετέφεραν το παιχνίδι τους στις ισοτιμίες χωρών που επιδιώκουν την ένταξη τους στην Ευρώπη…

Όταν, όμως, στις αγορές υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι το ευρώ καταρρέει τα κέρδη είναι τεράστια για όλους όσοι ποντάρουν στην διάσπαση… Στα 1,3553 δολάρια το ευρω σημειώνει μια πτώση, αλλά όχι αυτή που λένε στις αναλύσεις τους οι αγγλοσάξωνες.

Στην Αθήνα, η βουτιά ξεκίνησε με το άνοιγμα και μετά το μεσημέρι παγιώθηκε πάνω από το 3,5% με τις τραπεζικές μετοχές να χάνουν όσα κέρδη είχαν πάρει το τελευταίο διάστημα.

Οι ξένοι έχουν παρατήσει την Αθήνα αφού αναμένουν την συμφωνία του κουρέματος κατά 50%…

Η μετοχή της Εθνικής έχασε 11,85% στα 1,86%. Πάνω από 11% απώλειες σημειώθηκαν σε Alpha Bank – Εurobank των οποίων οι Γενικές συνελεύσεις ενέκριναν την συγχώνευση. Η αύξηση, όμως, κεφαλαίου, μετατέθηκε για τον Μάρτιο.
Κατάρρευση 22% για την μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου- μια μετοχή η οποί έχει αποδώσει 100% τις τελευταίες εβδομάδες.

Πτώση 7,81% για την MIG, 9,56% για την Τράπεζα Πειραιώς και 7,81% για την Τράπεζα Κύπρου.
Θετικά κινήθηκαν μόνο το Jumbo με 0,97% και η Marfin Popular με 1,97% . Στα 46,5 εκατ. ευρώ οι συνολικές συναλλαγές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook