Με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Φαιστού, στις Μοίρες, ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Δήμου Φαιστού για την Πανελλήνια Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον καρκίνο.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία, αλλά και συζήτηση από τον Επίκουρο Καθηγητή Γυναικολογίας Δρ. Κωνσταντίνο Ρελάκη. Ο κ. Ρελάκης ανέλυσε τις διαδικασίες πρόληψης από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τα οφέλη διενέργειας τεστ Παπανικολάου, αλλά απάντησε στη συνέχεια σε επιμέρους ερωτήσεις των παραβρισκόμενων.

Παρέμβαση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, στο πλαίσιο εισαγωγικού χαιρετισμού της. Η Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της πρόληψης σε όλα τα επίπεδα, αλλά και στην υιοθέτηση ενός καλύτερου και περισσότερο υγιεινού τρόπου ζωής, που μπορεί να επιτευχθεί με μικρές καθημερινές αλλαγές στις συνήθειες των πολιτών.

Η δήμαρχος υπενθύμισε παράλληλα τις πολλαπλές δράσεις του Δήμου Φαιστού στον τομέα της Υγείας, ενώ προανήγγειλε την έναρξη ενός καινοτόμου προγράμματος για την Υγεία που προετοιμάζει ο Δήμος.