Στο Κακουργιοδικείο θα παραπεμφθεί ο 56χρονος γυναικολόγος, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση σε βάρος ασθενών του.

Σήμερα ο ογκώδης φάκελος της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης αναμένεται να σταλεί στη Γενική Εισαγγελία για οδηγίες αναφορικά με τις κατηγορίες που θα απαγγελθούν στον 56χρονο.

Η Αστυνομία ερευνά εναντίον του αδικήματα βιασμού, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης ενήλικων και ανήλικων γυναικών, άσεμνης επίθεσης, διατήρησης παράνομου αρχείου προσωπικών δεδομένων, παράνομης χορήγησης φαρμάκου και περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος.

Από το μαρτυρικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές, φαίνεται να διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι και τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με το newsit, ο φάκελος της υπόθεσης περιλαμβάνει περίπου 70 καταθέσεις, οι 43 από τις οποίες είναι από γυναίκες οι οποίες φαίνεται να έπεσαν θύματα του 56χρονου εν αγνοία τους, αφού τελούσαν υπό νάρκωση.

Από το φωτογραφικό υλικό που κατασχέθηκε από το γραφείο του γιατρού, προκύπτουν 50 περιπτώσεις γυναικών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, οι ανακριτές της Αστυνομίας θα καταχωρίσουν μεθαύριο Πέμπτη την υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για παραπομπή του 56χρονου γυναικολόγου σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου και κράτηση μέχρι τη δίκη του.

Ο 56χρονος γυναικολόγος έδωσε και τρίτη κατάθεση στην Αστυνομία, στην οποία, όμως, δεν απαντά σε καμιά ερώτηση που του υπέβαλαν οι ανακριτές της υπόθεσης. Στην πρώτη κατάθεσή του, ο 56χρονος παραδέχθηκε ορισμένα σε σχέση με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, ενώ στη δεύτερη κατάθεσή του παραδέχθηκε τα πάντα εκτός από το αδίκημα του βιασμού.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε το διορισμό ερευνώντος λειτουργού, ο οποίος θα προβεί σε αυτεπάγγελτη πειθαρχική διερεύνηση για τις σοβαρές καταγγελίες που υπάρχουν εναντίον του γυναικολόγου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook