Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι σε κάθε περίπτωση ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος.  Δεν είναι τυχαίο ότι η σατιρική εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha παραμένει στις πρώτες θέσεις της τηλεθέασης. Πολλές φορές όμως και ο ίδιος ο Λαζόπουλος αλλά και οι εκπομπές του έχουν δεχθεί κριτική ότι από σατιρικές μετατρέπονται σε πολιτικό «κατηγορώ» και ίντρικα αποδόμησης, ειδικά σε βάρος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Αυτό γίνεται χρόνια και παρά την κριτική ο ταλαντούχος Λάκης δεν το αλλάζει. Όχι γιατί δεν έχει την προσαρμοστικότητα και την εμπειρία να καταλάβει ότι αυτό που κάνει κάποιες φορές, είναι λάθος, ούτε είναι έρμαιο μιας εμπάθειας του , όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την Μιμή Ντενίση.

Πίσω από τις διακηρύξεις του Λαζόπουλου σε βάρος του Παπανδρέου , κρύβεται κάτι πολύ πιο βαθύ και δυστυχώς όχι ιδιαίτερα κολακευτικό για τον σύγχρονό μας Αριστοφάνη. Το αποκαλύπτουμε σήμερα και βασιζόμαστε σε εγκυρότατες πηγές.

‘Οταν στην διακυβέρνηση της χώρας βρισκόταν ακόμη η Ν.Δ και στο υπουργείο Οικονομίας επικεφαλής ο Γ. Αλογοσκούφης, ο Λάκης Λαζόπουλος βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση. Αιτία μια σοβαρότατη φορολογική παράβαση που φέρεται να είχε καταλογισθεί στην οικογενειακή επιχείρηση,, την οποία διατηρούσε με τον αδελφό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό του προστίμου έφθανε τα 6 εκατομμύρια ευρώ και φυσικά ήταν παρά πολύ υψηλό για την ρευστότητα του Λάκη.

Μπροστά στην καταστροφή που ερχόταν, οι κακές γλώσσες λένε ότι αξιοποίησε τις πολιτικές γνωριμίες που είχε και προσέφυγε στο υπουργείο Οικονομίας, ενοποιημένο με το υπουργείο Οικονομικών, την περίοδο εκείνη, για να βρει λύση. Κρίσιμη επαφή ο τότε πανίσχυρος γενικός γραμματέας Γ. Κουρής, με τον οποίο είχε προσωπική άνεση.

Το χειρότερο για τον Λάκη ήταν ότι τα οικονομικά του δεν άντεχαν ούτε τον διακανονισμό που του πρότειναν από την Καραγιώργη Σερβίας. Ετέθη τότε, με μεσολάβηση Κουρή, στον Αλογοσκούφη το ζήτημα της διαγραφής του προστίμου, μέσα από την διαδικασία κάποιου επανέλεγχου.

Οι ίδιες «κακές γλώσσες» υποστηρίζουν ότι –επειδή τίποτα δεν είναι τσάμπα- από τον λαοφιλή ηθοποιό ζητήθηκε και πολιτικό αντάλλαγμα: Ο Λαζόπουλος θα αναλάμβανε να λοιδορεί και να διακωμωδεί τον Γ. Παπανδρέου , με στόχο την αποδόμηση του προφίλ του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω της εκπομπής με τα συνεχή ρεκόρ τηλεθέασης.

Σα να μην έφτανε αυτή η «διευκόλυνση» ο εθνικός μας Λάκης, πέτυχε μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Εκείνη την περίοδο, ο –τότε- ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δ. Κοντομηνάς βρισκόταν στη Γερμανία και είχε αρχίσει τις διαπραγματεύσεις του με το RTL, για την πώληση του καναλιού.

Οι σχέσεις του RTL με γερμανικούς κολοσσούς που είχαν και έχουν ενδιαφέρον στην Ελλάδα, όπως η Deutsche Bank και Deutsche Telecom ήταν πολύ στενές.

Οι Γερμανοί διαπραγματεύονταν όλο το επίμαχο διάστημα, με το ελληνικό υπουργείο Οικονομίας την περαιτέρω μετοχοποίηση του ΟΤΕ. Η πώληση του ΟΤΕ στους Γερμανούς σήμανε –σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- κάτι πολύ σημαντικό για την εκπομπή του Λαζόπουλου. Την τεράστια χορηγία του ΟΤΕ, που τον συνοδεύει στις τηλεοπτικές του παρουσίες, όλα τα τελευταία χρόνια.

Αποτέλεσμα; Όπως καταγγέλλεται, με τη μεσολάβηση Αλογοσκούφη-Κουρή το πρόστιμο των 6 εκατ. ευρώ εξαφανίσθηκε και με την μεσολάβηση του RTL ο ταλαντούχος Λάκης πήρε προίκα την καλύτερη χορηγία στην εκπομπή του, αξίας επίσης πολλών μηδενικών.

Στη διαδρομή της ζωής και της τηλεόρασης οι Αλογοσκούφης και ο Κουρής έπαψαν να ασκούν τις εξουσία, ο Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός, οι Γερμανοί απέκτησαν τον ΟΤΕ και ο Λάκης Λαζόπουλος έχει μια επιτυχημένη εκπομπή, με πλούσια χορηγία, τιμώντας –όπως και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται- την ανίερη συμφωνία του. Να αποδομεί τον Γ. Παπανδρέου με κάθε τρόπο και μέσο, και μάλιστα με χορηγό τον (πρώην) κρατικό ΟΤΕ.

Στο κότερο…

Το πιο εντυπωσιακό είναι πώς η ελληνική κοινωνία ανέχεται να αυτο-αναγορεύεται σε κριτή των πάντων ο άνθρωπος τον οποίο όλες οι φήμες της εποχής τοποθετούν στο κατάστρωμα του περιβόητου κότεροτ «Therapin» του Π. Λυμπέρη, όπου το καλοκαίρι του 2001 στη Μύκονο η αστυνομία εντόπισε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης. Τότε, οι επώνυμοι επιβαίνοντες φυγαδεύτηκαν αντί να συλληφθούν. Ισως για αυτόν ακριβώς το λόγο έκτοτε ο Λάκης αποφεύγει τη Μύκονο και προτιμά την Πάρο…

(Gossip-tv)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook