Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν τον Αλέξανδρο Γιώτη τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 13.30 στους Βαρυάδες όπου και έζησε μετά την επιστροφή του από την Αθήνα τα τελευταία χρόνια.

Την Τρίτη το βράδυ στις 21.00 πραγματοποιήθηκε γαστρονομικό γεύμα στη μνήμη του 58χρονου, στη στοά Λούλη, όπως ο ίδιος επιθύμησε.

\”Αναχωρώντας απαιτώ να μην κατατεθούν στεφάνια, να μην κατατεθούν λουλούδια, να μην βγουν καφέδες και κονιάκ και άλλα κόλλυβα. Απαιτώ όμως ένα μεγάλο γαστρονομικό γεύμα για όλους τους παρόντες, σε όποιο χώρο. Δε θέλω κλάματα αλλά γέλιο, διότι έτσι έζησα. Θέλω γέλιο, όπως οι αρχαίοι Θράκες, γιατί έτσι έζησα. Αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα\”, ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Ο Αλέξανδρος Γιώτης ήταν εκ των ηγετικών στελεχών της Ομάδας πρωτοβουλίας ΚΑΝΑΛΙ 15 (1985 – 1987). Στο σπίτι του έγινε η εκπομπή που προκάλεσε την αστυνομική και εισαγγελική επέμβαση με σύλληψη των στελεχών της ομάδας αυτής. Ήταν ο μόνιμος εκφωνητής του σταθμού. Κατόπιν ανέλαβε στον ΑΘΗΝΑ 984 την μεσημβρινή ενημερωτική ζώνη 13:00 – 16:00.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, αποτραβήχτηκε από το ραδιόφωνο και την δημοσιογραφία αργότερα και ασχολήθηκε με την μαγειρική, τόσο ως μάγειρας, όσο και ως παρουσιαστής ειδικών εκπομπών μαγειρικής, συντάκτης άρθρων και βιβλίων γευσιγνωσίας, μαγειρικής κλπ και ως καθηγητής σε ανώτερες σχολές τουριστικής εκπαίδευσης (διδάσκαλος σεφ).

Μέχρι το τέλος του ήταν εκ των συντακτών του ειδικού ένθετου περιοδικού της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Γαστρονόμος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook