Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν πλέον χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα αφού δεν έχουν πληρωθεί ακόμη ούτε ένα ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας την ίδια ώρα που οι λογαριασμοί (ενοίκια, διατροφή κλπ) τρέχουν.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους.

Αν και πέρασαν δυο μήνες από την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αυτοί δεν έχουν λάβει ακόμη το μισθό τους με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης, αδυνατώντας να καλύψουν ακόμα και βασικές ανάγκες τους (ενοίκιο, θέρμανση, φαγητό, κλπ.).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τα στελέχη Διοίκησης της Εκπαίδευσης να πάψουν να επικαλούνται γραφειοκρατικά εμπόδια και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα υπάρξει δυναμική αντίδραση του κλάδου με κάλεσμα των απλήρωτων συναδέλφων να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.