Η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ εξοφλεί κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος, αναφέρει η επιχείρηση σε σημερινή ανακοίνωση με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ:


-Σήμερα, έξι μέρες μετά την λήξη των πρώτων λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν τη χρέωση του Νόμου 4021/11 για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), πάνω από το 73% του συνόλου των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί έχουν εξοφληθεί. Δηλαδή, από τους 86.187 λογαριασμούς που έληξαν ήδη έχουν εξοφληθεί οι 63.082.

-Δεν προκύπτει σημαντική μεταβολή στις συνήθειες των πελατών της, σχετικά με την εξόφληση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Η διευρίνιση της ΔΕΗ προκλήθηκε από ανακοινώσεις της ΓΕΝΟΠ, ενωρίτερα, σύμφωνα με τις οποίες τα χρέη προς τη ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς φράνουν ττα 856 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα με αφορμή το τέλος ακινήτων.

Η ΓΕΝΟΠ μάλιστα, προειδοποιεί ότι η εκτόξευση των απλήρωτων λογαριασμών απειλεί την επιχείρηση με οικονομική κατάρρευση και επισημαίνει ότι πέρυσι 320.000 καταναλωτές έκαναν διακανονισμό οφειλών λόγω αδυναμίας πληρωμής, δυνατότητα που δεν θα υπάρχει εφέτος.

Τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ είναι 141 εκατ. Ευρώ από τα οποία 3,8 εκατ. είναι του υπουργείου Υγείας, όπου ενωρίς σήμερα το πρωί οι συνδικαλιστές διέκοψαν την παροχή ρεύματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook