Στο «κόκκινο» παραμένει βασανιστικά η Αθήνα και ίσως να μην είναι μόνο γενικά η κρίση χρέους, αλλά οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν οι Financial Times σχετικά με την ανταλλαγή ομολόγων. Οι δανειστές θα δεχθούν ομόλογα με αξία 50% χαμηλότερη, αλλά με υψηλότερα επιτόκια και ετήσιες πληρωμές όταν ανακάμψει η οικονομία της Ελλάδας.

Προφανώς, δεν είναι άσχετη με τις εξελίξεις η άφιξη του προέδρου του IIF κ. Τσαρλσ Νταλάρα, ο οποίος θα δει τόσο τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο όσο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την ίδια ώρα στην Φρανκφούρτη, ξεκινούν σε υπηρεσιακό επίπεδο οι διαπραγματεύσεις για τους όρους που θα διέπουν το haircut του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, μετά την έγκριση που έδωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο σχέδιο του ΟΔΔΗΧ, το οποίο παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής του οργανισμού κ. Πέτρο Χριστοδούλου.

.Στις 720 μονάδες υποχωρούσε νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης σημειώνοντας πτώση 2% και πλέον, για να ανακάμψει σχετικά στη συνέχεια προς τις 725 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,5% περίπου.

Βουτιά 9,41% για την Τράπεζα Κύπρου, 9,71% για την Τράπεζα Eurobank. Στα 1,79 ευρώ η μετοχή της Εθνικής χάνει 3,76%. Πτώση 14% για το Ταχυδρομικό και 6,25% για την Alpha. Πτ Βank. Με πτώση 4% η Τράπεζα Πειραιώς.

Η Ευρώπη είναι σαφώς πιο ήρεμη από χτες, παρά τη σημαντική πτώση το πρωί στην Ασία (στο -2% έφτασαν οι απώλειες στο Χονγκ Κονγκ) και οι περισσότερες αγορές αντιδρούν με άνοδο, ενώ Φρανκφούρτη, Παρίσι και Λονδίνο χαρακτηρίζονται από μικρές διακυμάνσεις.

Το spread για το ιταλικό 10ετές ομόλογο υποχωρεί κάτω από τις 500 μονάδες, ενώ ελαφρά πέφτει και το κόστος δανεισμού για την ισπανική οικονομία. Ωστόσο, το ευρώ υποχωρεί εκ νέου, χάνοντας και το επίπεδο των 1,35 δολαρίων στις χρηματαγορές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook