Αναστάτωση επικρατεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο μεγάλων κομμάτων, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση για αναθεώρηση του εκλογικού νόμου, ή διενέργεια εκλογών με λίστα, αντί σταυρού προτίμησης.

Η ΝΔ -δια στόματος Γ.Μιχελάκη- απορρίπτει το ενδεχόμενο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είναι και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ταχθεί κατά της λίστας και χαρακτήρισε το μέτρο αντιδημοκρατικό, καθώς δεν επιτρέπει στο λαό να εκφραστεί, ενισχύει το αρχηγικό προφίλ των κομμάτων και δεν επιτρέπει την ανανέωση των βουλευτών.

Ερωτηθείς εάν θα συζητούσε η ΝΔ θέμα εκλογικού νόμου, εφόσον το έθετε το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μιχελάκης περιορίστηκε να δηλώσει: «Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να ακολουθηθεί η διαδικασία που έχει συμφωνηθεί, δηλαδή η κυβέρνηση να υλοποιήσει το έργο για το οποίο σχηματίστηκε και εν συνεχεία να πάμε σε εκλογές».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε στον ANT1 το πρωί της Τετάρτης ότι διαφωνεί με τη λίστα. Σημείωσε πως ρώτησε τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέτζο εάν το θέμα της αλλαγής εκλογικού νόμου υπάρχει στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και εκείνος του απάντησε αρνητικά.

Ο Γ.Παπανδρέου φέρεται να ανέφερε -στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με τους υπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ- ότι η κατάρτιση νέου εκλογικού νόμου είχε τεθεί κατά τις συνομιλίες που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, στη διάρκεια των επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Πάντως, το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αναφερθεί στο θέμα αλλαγής εκλογικού νόμου αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες, από πολλούς συνδέεται με το ζήτημα της λίστας και με τη στρατηγική του Γ.Παπανδρέου για παραμονή στην ηγεσία του κόμματος.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook