Η Παγκρήτια Ένωσις Μελβούρνης – Αυστραλίας στα πλαίσια του « ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΚΑΔΙΑ 2011 » πραγματοποίησε στο << Κρητικό Χωριό >> της Μελβούρνης τον ετήσιο πανηγυρικό χορό εορτάζοντας την εκατοστή σαρακοστή πέμπτη επέτειο του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, με την παρουσία άνω των 600 ατόμων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής πατέρας Γεώργιος Αδαμάκης της ενορίας Αγ. Αναργύρων και η πρεσβυτέρα , ο υποπρόξενος της Ελλάδος στην Μελβούρνη κ. Γιάννης Σισσόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, Ο Πρόεδρος του Έλληνο Αυστραλιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νίκος Μυλωνάς, ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αντίποδες κ. Λεωνίδας Βλαχάκης, ο Διευθυντής της Αυστραλό Ελληνική Πρόνοιας κ. Γιάννης Λιούπας, ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας κ. Ιωάννης Νικολακάκης, ο Αντιπρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας κ. Γιώργος Σχοινάς, ο διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου κ. Βασίλης Ανεβλαβής ενώ ο οικοδεσπότης της βραδιάς, Πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης Μελβούρνης κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη προς το σωματείο του.
\"\"
Χορευτικά  Συγκροτήματα Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης

\"\"
Κατάθεση Στεφάνων Ολοκαύτωμα Αρκαδίου

Ο κόσμος καταχειροκρότησε το μικρό, εφηβικό και μεγάλο χορευτικό συγκρότημα της Παγκρήτιας Ένωσης που λάμπρυναν το χορό με την παρουσία τους τα οποία είναι απαρτιζόμενα από παιδιά της δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς.

Το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς κάλυψαν οι καλλιτέχνες από την Κρήτη Ηλίας Χορευτάκης ( Βιολί – τραγούδι ), ο Νίκος Βρουλάκης, ( Λαούτο ) και ο Βασίλης Νικολουδάκης ( Κιθάρα ).

\"\"
Νικολουδάκης-Χορευτάκης-Βρουλάκης
\"\"
Οι Προέδροι κ.κ.  Τσουρδαλάκης  & Νικολακάκης  παραδίδουν τα τιμητικά
Την επόμενη μέρα στην κατάμεστη εκκλησία της Παναγίας στην Ιερά Μονή του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ τελέστηκε Δοξολογία από τον Πάτερ Σπυρίδων Μπόνια, ενώ ακλούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων για το ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου. Στεφάνια κατέθεσαν οι :

Η Γενική πρόξενος της Ελλάδος στην Μελβούρνη κα. ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΝΙΔΟΥ
Ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ
Ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ενωσης Μελβούρνης κ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΥΡΔΑΛΑΚΗΣ
Ο Πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης κ. ΣΗΦΗΣ ΜΑΝΑΤΑΚΗΣ
Ο Αντιπρόσωπος του Ελληνικού παραρτήματος RSL κ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΜΠΑΝΗΣ
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Αποστράτων Εφέδρων και Παλαιών Πολεμιστών κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ
Ο  Πρόεδρος  του  ομοσπονδιακού  οργανισμού  απόστρατων  έφεδρων  ελλήνων  ενόπλων  δυνάμεων  κ.  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΣ

Ο  Αντιπρόσωπος  του  Αυστραλοελληνικού  Μνημείου  κ.  ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ
Ο  Πρόεδρος  της  ΠΑΣΕΚΑ κ.  ΚΩΣΤΑΣ πΡΟΚΟΠΙΟΥΟ  Αντιπρόεδρος  της  ένωσης  θεσσαλονικέων  «Λευκός  πύργος» κ. ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΙΘΑΡΙΔΗΣ
Ο  Πρόεδρος του συλλόγου Χαλκιδικεων «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης»  κ. ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ
O  Πρόεδρος της Παμμεσηνιακής  αδελφότητας «ο Παπαφλέσσας» κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΗΣ 

Οι εκδηλώσεις για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΚΑΔΙΑ συμπεριλάμβαναν εκτός από την Πανηγυρική Χοροεσπερίδα, Δοξολογία, Επιμνημόσυνη Δέηση, και ένα Σεμινάριο Κρητικού Χορού, Παραδοσιακή Κρητική Παρέα, Παροικιακό Πρωτάθλημα Τένις, Διάλεξη για τον Νίκο Καζαντζάκη, Βραδιά Κινηματογράφου, Μνημόσυνο για τους Τέσσερις Μάρτυρες και μια εκδήλωση της νεολαίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook