Να απέχει η ΔΕΗ από κάθε ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης, λόγω της μη πληρωμής του τέλους ακινήτων που επιβλήθηκε μέσω του λογαριασμού κατανάλωσης ρεύματος, ζητά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό.

Ο κ. Καλογεράκης καθιστά σαφές ότι η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας συμπαραστέκεται στους πολίτες και ειδικά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε όσους για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να πληρώσουν το νέο χαράτσι.

Αναφερόμενος στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι πολίτες τονίζει ότι τις συνέπειες τις κρίσης επωμίζονται κατά κύριο λόγο οι μικρομεσαίες κοινωνικές τάξεις και ζητά από τη Διοίκηση της ΔΕΗ να μη διακόπτει την παροχή ηλεκτροδότησης μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή όχι του Νόμου.

Συγκεριμένα, στην επιστολή του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,
Στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται σήμερα η χώρα και βιώνουν οι πολίτες, τις συνέπειες της κρίσης υφίστανται κατά κύριο λόγο οι μικρομεσαίες κοινωνικές τάξεις με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, το νέο μισθολόγιο, την αύξηση του ΦΠΑ και τη σειρά από εισφορές και τέλη που καλούνται να καταβάλουν.
Σε όλα αυτά προστέθηκε πρόσφατα το τέλος ακινήτων, μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η., που γονατίζει τους ήδη βεβαρημένους προϋπολογισμούς των οικογενειών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, με τους καταναλωτές μάλιστα να καλούνται να πληρώσουν ακόμη και στις περιπτώσεις λαθών στον υπολογισμό του τέλους.
Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας, κατανοώντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας, βρίσκεται στο πλάι των δημοτών και ειδικά των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, αλλά και όσων για αντικειμενικούς λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν το ειδικό τέλος και απειλούνται με διακοπή ηλεκτροδότησης. Παράλληλα, τόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, όσο και άλλοι φορείς έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή όχι του Νόμου.
Εν αναμονή λοιπόν της έκδοσης της σχετικής απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας ζητάμε να απέχετε από κάθε ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης, ειδικά στις ευπαθείς κατηγορίες των συμπολιτών μας.
Με γνώμονα την εταιρική υπευθυνότητα και κοινωνική προσφορά της ΔΕΗ, ελπίζουμε ότι το αίτημά μας θα σας βρει σύμφωνους, καθώς η παροχή ηλεκτροδότησης αποτελεί κοινωνικό αγαθό.

Με εκτίμηση,
Ζαχαρίας Καλογεράκης
»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook