Ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και την ανάδειξη αναδόχου του έργου έως τα τέλη καλοκαιριού. Την Παρασκευή 11/2 σε ευρεία σύσκεψη που συνεκλήθη στο γραφείο του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτη Ρήγα, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, αποφασίστηκε η άμεση προώθηση της δεύτερης φάσης δημοπράτησης του έργου, τόσο για το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας όσο και για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου Κρήτης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική» Βασίλης Χάνδακας, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ.κ. Κουβαράκης και Κουτσούκου καθώς και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Η συστηματική και σταθερή συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έφερε αποτέλεσμα, για ένα έργο που αποτελεί εδώ και χρόνια πάγια διεκδίκηση του νομικού κόσμου της Πάτρας. Με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της ΕΤΕπ στον θεσμό των ΣΔΙΤ προωθείται ήδη, ως τα τέλη Μαρτίου, η δεύτερη φάση δημοπράτησης των νέων Δικαστικών Μεγάρων σε Πάτρα και Ηράκλειο προκειμένου να κατατεθούν τεχνικές προσφορές ώστε μέχρι τα τέλη καλοκαιριού να έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος των έργων.

Όπως είναι γνωστό, το νέο δικαστικό μέγαρο στο Ηράκλειο θα ανεγερθεί στο οικόπεδο στη συμβολή της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως και της παραλιακής.

Προβλέπεται να έχει εμβαδόν περίπου 12.000 μ2 και θα στεγάσει το Πρωτοδικείο, την Εισαγγελία Πρωτοδικών και το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το Εφετείο, το Ειρηνοδικείο και Πταισματοδικείο, το Δικαστήριο Ανηλίκων, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Υποθηκοφυλακείο, το Δικηγορικό Σύλλογο, το Σύλλογο Δικαστικών Επιμελητών και το Τμήμα Μεταγωγών.

( Η φωτογραφία είναι απο την σύσκεψη στο γραφείο του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook