Την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στην Ελλάδα ζήτησε με αίτημά του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Το αίτημα βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας και αναμένεται να διαβιβαστεί στις δικαστικές αρχές των Σκοπίων.

Ο Μάκης Ψωμιάδης, που συνελήφθη σε από την Αστυνομία της FYROM σε καφετέρια των Σκοπίων πριν από περίπου μια εβδομάδα, σε περίπτωση που εκδοθεί στην χώρα μας, θα οδηγηθεί στις κατευθείαν στις ελληνικές φυλακές, καθώς εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα προσωρινής κράτησης. Μετά τη σύλληψή του στα Σκόπια, ο Μάκης Ψωμιάδης κρίθηκε προφυλακιστέος με απόφαση του ανακριτή του Πρωτοδικείου των Σκοπίων για τουλάχιστον 40 ημέρες.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλας, αντιμετωπίζει σειρά κατηγοριών για την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων. Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της «διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωση», της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια», της «εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση» και της «ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και συνολική ζημία άνω των 15.000 ευρώ».

Για τα παραπάνω αδικήματα, ο Μάκης Ψωμιάδης, είχε απολογηθεί στον ανακριτή Γ. κασσίμη που ερευνά την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων. Μετά την απολογία του, ο ανακριτής είχε την άποψή ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 600.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ωστόσο, σε βάρος του «Αγαπούλα» εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης καθώς δεν είχε εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή να απολογηθεί. Αντίθετα, η εισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου, τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορουμένου.

Τη διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέως έλυσε τελικά το δικαστικό συμβούλιο, που τάχθηκε με βούλευμά του υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορουμένου. Βάση του βουλεύματος αυτού εκδόθηκε και το ένταλμα για προσωρινή κράτησή του, που θα τον οδηγήσει κατευθείαν στις ελληνικές φυλακές όταν εκδοθεί στην Ελλάδα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook