Έναν 21χρονο Αφγανό συνέλαβαν χθες οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Ρεθύμνου ως έναν απο εκείνους που δολοφόνησαν 76χρονη γυναίκα στα Λιβάδια Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, ύστερα από την μεθοδική εμπεριστατωμένη προανάκριση, την αξιολόγηση πληροφοριών και αξιοποίηση στοιχείων, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου και Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων, προέκυψε ότι ο 21χρονος από κοινού με  28χρονο ομοεθνή του, οι οποίοι διέμεναν σε κοντινή απόσταση από την οικία της άτυχης γυναίκας, εισήλθαν τα ξημερώματα της 14-11-2011 στο σπίτι της, έχοντας γνώση των χώρων της οικίας και άλλων λεπτομερειών, την χτύπησαν στο κεφάλι και στο λαιμό, προκαλώντας της θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Στην συνέχεια και αφού ολοκλήρωσαν την πράξη τους, πήραν 35.000 ευρώ, αφού γνώριζαν το σημείο απόκρυψής τους, και χωρίς να εξερευνήσουν τους υπόλοιπους χώρους της οικίας, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Χθες το απόγευμα και ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις, Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, εντόπισαν τον παραπάνω 21χρονο δράστη σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο της πόλης των Χανίων όπου είχε μεταβεί, και τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα στο προσωρινό δωμάτιο διαμονής του, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των τριάντα τριών χιλιάδων οχτακοσίων οχτώ (33.808) ευρώ το οποίο κατασχέθηκε.

Εξεταζόμενος ανωτέρω δράστης, ομολόγησε πλήρως και με λεπτομέρειες τις πράξεις τους.

Προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.