Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί διαβεβαίωσε χθες τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι για τη βούληση της Γαλλίας να «συνεργαστεί στενά» με την Ιταλία για να της επιτρέψει να «βρει το δρόμο προς τη σταθερότητα και την ανάπτυξη», σε επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Επιθυμώ να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τον διορισμό σας ως επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και μπορώ να σας διαβεβαιώσω για την πλήρη βούληση της Γαλλίας να συνεργαστεί στενά με την κυβέρνηση της οποίας ηγείστε», γράφει ο κ. Σαρκοζί. «Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι αποφασιστικής σημασίας. Μαζί θα τα καταφέρουμε. Είμαι πεπεισμένος ότι η εφαρμογή από την Ιταλία των νέων μέτρων που έρχονται ως συμπλήρωμα για τα σχέδια που έχουν ήδη εγκριθεί, θα της επιτρέψουν, με εμπιστοσύνη, να βρει το δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης», σημειώνει.

«Οι Γάλλοι γνωρίζουν την ευρωπαϊκή δέσμευση σας και σέβονται ιδιαίτερα το έργο που έχετε κάνει ως Επίτροπος στις Βρυξέλλες για να ενισχύσετε την εσωτερική αγορά και την ευρωπαϊκή ανάπτυξη», υπενθυμίζει ο Νικολά Σαρκοζί στον Ευρωπαίο πρώην Επίτροπο, ενώ τον διαβεβαιώνει για τις «πιο θερμές ευχές του για επιτυχία στην υψηλή αποστολή του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook