Η νέα διαφημιστική καμπάνια της ιταλικής εταιρείας ρούχων Benetton, που αποτελεί φωτομοντάζ κι απεικονίζει τον πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ\’ να φιλιέται στο στόμα με τον ιμάμη του Αλ \’Αζχαρ στο Κάιρο, επιδεικνύει «σοβαρή έλλειψη σεβασμού προς τον πάπα», ανέφερε την Τετάρτη το Βατικανό.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε «διαβήματα προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός προς το πρόσωπο του Αγίου Πατέρα».

Το Βατικανό διαμαρτυρήθηκε «για την απαράδεκτη χρήση της εικόνας του Αγίου Πατέρα στο πλαίσιο μιας διαφημιστικής εκστρατείας για εμπορικούς σκοπούς».

«Πρόκειται για μια σοβαρή έλλειψη σεβασμού προς τον Πάπα, αποτελεί προσβολή για τα συναισθήματα των πιστών, μια σαφή απόδειξη του πώς μπορούν να παραβιαστούν σε μια διαφήμιση, οι θεμελιώδεις κανόνες του σεβασμού προς ένα πρόσωπο για να προσελκύσει την προσοχή μέσω της πρόκλησης» σημείωσε το Βατικανό.

Μία ακόμη διαφήμιση της Benetton δείχνει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να φιλάει στο στόμα τον Κινέζο ομόλογό του Χου Ζιντάο. Οι φωτογραφίες άρχισαν γρήγορα να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Η καμπάνια της «United Colors of Benetton» που ονομάζεται «UNHATE» παρουσιάστηκε επίσημα χθες στο Παρίσι από τον αντιπρόεδρο του Ομίλου Benetton, Αλεσάντρο Μπένετον. Η καμπάνια περιλαμβάνει επιπλέον κυρίως ένα «φανταστικό» φιλί μεταξύ του Νικολά Σαρκοζί και της Άνγκελας Μέρκελ και ένα φιλί μετξύ του Ομπάμα αι του Τσάβες.

\"\"

Το «φιλί» του Πάπα με τον ιμάμη του Αλ-Αζχάρ

\"http://blogs.miaminewtimes.com/riptide/chavezobama.jpg\"

\"\"

Ασπασμός Αμπάς-Νετανιάχου

\"http://c.media.newsbomb.gr/stories/benetton_merkel_sarkozy.jpg\"

\"http://c.media.newsbomb.gr/stories/benetton_obama_zintao.jpg\"

Φιλιά μεταξύ Σαρκοζί και Μέρκελ, αλλά και μεταξύ Ομπάμα-Χιντάο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook