«Με την αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις νομίζω ότι αγγίξαμε το όριο αντοχής. Πρέπει να βάλουμε τη διαχωριστική γραμμή εδώ.

Να πούμε \’όχι\’ σε νέες περικοπές, \’όχι\’ σε κούρεμα του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, \’όχι\’ σε νέες έμμεσους φόρους που πλήττουν τα χαμηλά εισοδήματα.

Τέλος πια στις οριζόντιες περικοπές, μόνο στοχευμένες διαρθρωτικές αλλαγές κοινωνικά δίκαιες. Φαίνεται ότι αρχίζουμε να οριοθετούμε ξανά το κοινωνικό μας πρόσωπο, τη χαμένη μας ταυτότητα» είπε ο κ.Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Αναφερόμενος στο μνημόνιο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι «δεν είναι ούτε ευλογία, ούτε κατάρα και προπαντός δεν είναι αυτοσκοπός. Επιδίωξή μας είναι πρέπει να είναι να το αφήσουμε πίσω μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Ο υπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά αλλά αναγνωρίζει ότι «πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

«Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία» δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ναι μεν σχεδιάζει το πρόγραμμα της τριετίας 2013-2015, αλλά είναι έτοιμη και για εκλογές.

«Προχωράμε μπροστά, εξαντλούμε την τετραετία, αλλά είμαστε και έτοιμοι να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία. Όχι με κατασκευασμένα και πλαστά διλήμματα» είπε ο κ.Σκανδαλίδης.

Σχετικά με το έργο του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ.Σκανδαλίδης λέει χαρακτηριστικά: «Φροντίζω να είμαστε συνεπείς σε υποχρεώσεις, χρονοδιαγράμματα, πολιτικές. Κουράστηκαν οι άνθρωποι αυτοί να ακούν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις των αγροτών δηλώνει: «Από την αρχή τους διαβεβαίωσα ότι δεν θα παραστήσω τον χωροφύλακα, ούτε θα υπαγορεύσω τον τρόπο με τον οποίο διεκδικούν λύση στα προβλήματά τους. Υπάρχει, όμως, ένα όριο. Ο Προμαχώνας είναι εθνική υπόθεση και δεν μπορεί να κλείνει επιστρατεύοντας μαξιμαλιστικά αιτήματα που είναι αδύνατον να υλοποιηθούν. Τότε η κινητοποίηση γίνεται άδικη και άκαιρη και φαντάζει επαγγελματική. Κινητοποίηση για την κινητοποίηση. Θα έλεγα ότι προσβάλλουν τον αγροτικό κόσμο αυτές οι πρακτικές» καταλήγει ο υπουργός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook