Ενώ οι περισσότερες γυναίκες θα εκτιμούσαν τη διακριτικότητα του συζύγου τους σε ευαίσθητα ζητήματα , ο Νικολά Σαρκοζί όχι μόνο ο μίλησε δημόσια για την επίπονη προσπάθεια της λεχώνας συζύγου του Κάρλα Μπρούνι να παράγει αρκετό γάλα για τη νεογέννητη κόρη τους Τζούλια, αλλά παράλληλα εξόργισε και τις γαλλίδες μητέρες αποκαλώντας τον θηλασμό «σκλαβιά».

Τα μάλλον αδέξια σχόλια του γάλλου προέδρου που έχουν προκαλέσει θυμό σε πολλές γυναίκες έγιναν μιλώντας σε νεαρές μητέρες σε μια υπηρεσία παροχής επιδομάτων σε οικογένειες στη νοτιοδυτική Γαλλία. «Η Κάρλα θηλάζει το μωρό. Πιστεύω ότι αυτό αποτελεί πολύ καλή προστασία ενάντια στις ασθένειες και τις αλλεργίες. Για τη γυναίκα όμως είναι χαρά, αλλά και ένα είδος σκλαβιάς. Παρόλα αυτά απελευθερώνει τους άντρες από την ευθύνη, διότι δεν έχουμε το πρόβλημα να ταΐζουμε το μωρό με το μπιμπερό. Δεν χρειάζεται να σηκωνόμαστε μέσα στη νύχτα, αν και εγώ από αλληλεγγύη, ανοίγω το ένα μάτι. Ξέρετε όμως, η Κάρλα ανησυχεί ότι δεν έχει πολύ γάλα.»

Παρά το γεγονός ότι ο γάλλος πρόεδρος αποκάλυψε λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή σε μια προσπάθεια να έρθει κοντά στους ψηφοφόρους του, οι αντιδράσεις στις δηλώσεις του, που χαρακτηρίστηκαν ως και μισογύνικες, ήταν άμεσες. Πολλές γυναικείες οργανώσει τον κατηγόρησαν ότι με την απαρχαιωμένη απόψή του αποθαρρύνει τις γυναίκες από το να θηλάσουν το μωρό τους ή να συνεχίσουν αν το θηλάζουν σε βάθος χρόνου.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook