Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στη Γαλλία Γιοσί Γκαλ, παρουσιάστηκε χθες στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να του γίνουν συστάσεις για την υπόθεση της ισραηλινής επιδρομής την Κυριακή στη Γάζα, από την οποία επλήγη και η οικογένεια ενός Γάλλου διπλωμάτη.

\”Υπενθυμίσαμε στον πρεσβευτή του Ισραήλ ότι είναι σημαντικό να αποφεύγεται οποιαδήποτε επίθεση σε αμάχους\”, σημειώνει ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπερνάρ Βαλερό, σε ανακοίνωσή του.

Κατά την επιδρομή αυτή, η οποία είχε στόχο αστυνομικό τμήμα, ο γαλλοπαλαιστινιακής υπηκοότητας διπλωμάτης Ματζί Σακουρά τραυματίστηκε ελαφρά, η σύζυγός του, η οποία ήταν έγκυος δύο μηνών απέβαλε , ενώ μία από τις κόρες τους, ηλικίας 13 ετών, τραυματίστηκε από θραύσματα γυαλιού.

Σε άλλη ανακοίνωσή του ο Βαλερό υπογραμμίζει ότι \”η Γαλλία καταδικάζει την ισραηλινή απόφαση να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για την οικοδόμηση 800 κατοικιών στους οικισμούς της Ανατολικής Ιερουσαλήμ\”, το οποίο συνιστά \”μια νέα πρόκληση\”.

Η οικοδομικές αυτές δραστηριότητες αφορούν κυρίως τον \”Χαρ Χόμα, ισραηλινό οικισμό, η συνεχιζόμενη επέκταση του οποίου συνιστά απειλή για την εδαφική συνέχεια ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους\”, επισημαίνει ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

\”Η ανακοίνωση αυτή συνιστά μια νέα πρόκληση, την ώρα που η διεθνής κοινότητα συνεχίζει τις προσπάθειές της για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους\”, προσθέτει και καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της αυτή.

Η ισραηλινή κυβέρνηση προκήρυξε χθες διαγωνισμό για την οικοδόμηση 800 κατοικιών σε συνοικίες ισραηλινών οικισμών στην αραβική Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook