Για σωματική βλάβη από αμέλεια κρίθηκε ένοχος ένας χειρουργός στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, με τριετή αναστολή γιατί ξέχασε μια σπάτουλα στην κοιλιά ασθενούς.

Οι τρεις συνεργάτες του, δύο ειδικευόμενοι γιατροί και μία εργαλειοδότρια, που κάθισαν στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κατηγορούμενοι για την ίδια πράξη, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 56χρονη -σήμερα- παθούσα υποβλήθηκε στις αρχές του 2005 σε υστερεκτομή, στο νοσοκομείο Σερρών. Μια εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση, η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.

Εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι στην κοιλιά της υπήρχε η χειρουργική σπάτουλα, μήκους 24 εκατοστών και βάρους 160 γραμμαρίων. Η άτυχη γυναίκα οδηγήθηκε για δεύτερη φορά στο χειρουργείο όπου της αφαιρέθηκε το ξεχασμένο χειρουργικό εργαλείο.

Στην απολογία του ο γιατρός είπε ότι ήταν μία δύσκολη επέμβαση και παραδέχθηκε ότι ένιωσε ντροπιασμένος, όταν πληροφορήθηκε το συμβάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook