Ένα λαθροθήρα 43 χρόνων κάτοικο Κεραμειών του Δήμου Χανίων που νωρίτερα μαζί με 3-4  άλλα άτομα είχε  σκοτώσει 4 Κρητικούς Αίγαγρους συνέλαβαν χθες οι άνδρες των ΤΑΕ της Δασικής Υπηρεσίας και του Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα καθώς η Διεύθυνση Δασών Χανίων είχε εικόνα για το οτι λαθροθήρες είχαν αναπτύξει δράση στον Εθνικό Δρυμό. Έτσι όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Δασολόγος- Τμηματάρχης της Διεύθυνσης Δασών  η υπηρεσία ήρθε σε συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ καθώς και τον κυνηγετικό σύλλογο και από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία για τον εντοπίσμό και τη σύλληψη των λαθροθήρων.

Η ομάδα των λαθροκυνηγών εντοπίστηκε κάποια στιγμή και αργά το απόγευμα και αφού πρώτα είχαν κλειστεί όλες οι διόδοι διαφυγής έγινε η κινητοπόιηση γαι τη σύλληψη των ατόμων, πάντα σε συνεργασία με τους άνδρες των ΤΑΕ.Σημειώνεται οτι τα οι λαθροθήρες βρίσκονταν στην τοποθεσία "Καλυβάκι" στην καρδιά του Φαραγγιού.

Αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν η σύλληψη του ενός λαθροθήρα ενώ τα υπόλοιπα άτομα κατάφεραν να διαφύγουν. Πάντως το θέαμα που αντιμετώπισαν οι υπάλληλοι του Δασαρχείου και οι αστυνομικοί ήταν αποκρουστικό καθώς τα 4 σπάνια ζώα που σημειώνεται πως είχαν σκοτωθεί με πυροβόλο όπλο είχαν γδαρθεί και προφανώς προορίζονταν να διατεθούν σε συγκεκριμένη "αγορά"


Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων λαθροθήρων συνεχίζονται.

Σημειώνεται πάντως οτι το τελευταίο διάστημα η Υπηρεσία του Δασαρχείο έχει στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπκό το οποίο έχει αναλάβει ένα αρκετά σημαντικό όσο και δύσκολο έργο, αυτό της προστασίας του Εθνικού Δρυμού, κάτι που όπως αποδεικνύει και το τελευταίο περιστατικό το φέρνει σε πέρας με επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Κρητικός Αίγαγρος αποτελεί προστατευόμενο είδος καθώς βρίσκεται υπό εξαφάνιση, ενώ συναντάται μόνο στα Κρητικά βουνά, ενώ με πρόσφατη απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Θάναση Καρούντζου έχει απαγορευτεί το κυνήγι στις χιονισμένες  περιοχές των Χανίων.