Τα τελευταία χρόνια, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Sainsburys, η τρίτη μεγαλύτερη στη Βρετανία, δείχνει το «πράσινο» πρόσωπό της: στέλνει τα ληγμένα τρόφιμα σε εργοστάσια βιομάζας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει εγκαταστήσει σε αρκετά καταστήματά της σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ στα χωράφια που περιβάλλουν το «οικολογικό» της σούπερ μάρκετ στο Ντάρτμουθ έχει τοποθετήσει μελίσσια, προκειμένου οι μέλισσες να βοηθούν τους αγρότες στην επικονίαση.

Τώρα, ο όμιλος σκοπεύει να γίνει «ο υπ\’ αριθμόν ένα προορισμός για τους πελάτες που αναζητούν νέες ενεργειακές τεχνολογίες». Συγκεκριμένα, προχώρησε σε συμφωνία με την British Gas, βάσει της οποίας οι πελάτες δεν θα μπορούν βέβαια να… βάζουν ηλιακούς συλλέκτες στα καρότσια τους και να πληρώνουν στα ταμεία, αλλά να κάνουν αιτήσεις μέσα στο σούπερ μάρκετ για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος. Επιπλέον, για κάθε εγκατάσταση θα κερδίζουν χιλιάδες πόντους, τους οποίους θα μπορούν να εξαργυρώνουν στο κατάστημα κάνοντας τα ψώνια τους.

«Η Sainsburys βοηθά εδώ και χρόνια τους πελάτες της να εξοικονομούν χρήματα χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς στην ποιότητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Τζάστιν Κινγκ. «Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε αυτήν την παράδοση μέσω της Sainsburys Energy», της θυγατρικής δηλαδή που θα διευκολύνει την πρόσβαση των πελατών σε ενεργειακά προϊόντα και υπηρεσίες.

Η Sainsburys, θέλοντας να δώσει πρώτη το καλό παράδειγμα, εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο ενίσχυσης των επενδύσεών της σε ανανεώσιμες τεχνολογίες, με απώτερο στόχο την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών όλων των καταστημάτων της. Ήδη κάποια σούπερ μάρκετ έχουν εξοπλιστεί με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ από το 2009 έχει τοποθετήσει σε κατάστημά της στο Γκλόστερ σύστημα, μέσω του οποίου η κινητική ενέργεια από τα αυτοκίνητα των πελατών μετατρέπεται σε ηλεκτρικό ρεύμα που τροφοδοτεί τα ταμεία.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook