Την ενεργοποίηση του κανονισμού καθαριότητας δρομολογεί ο δήμος Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη αφισορύπανση.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη αφισορύπανση. Από δω και πέρα δεν θα δείξουμε καμία ανοχή», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ύστερα από ένα 4μηνο διαβουλεύσεων, βρέθηκαν διαφορετικοί τρόποι διαφήμισης των σχετικών εκδηλώσεων. Έτσι, δήμος αποφάσισε να επιβάλλονται από εδώ και στο εξής πρόστιμα ύψους έως και 6.000 ευρώ.

Ο κ. Καπόν ανακοίνωσε ότι η διοίκηση του δήμου προχωρά σε:

Καθορισμό 22 θέσεων σε κοινόχρηστους χώρους από το Δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να τοποθετηθούν ειδικά διαμορφωμένα διαφημιστικά πλαίσια. Ήδη έγινε μελέτη από τη Διεύθυνση Μελετών Αρχιτεκτονικών Έργων για τον καθορισμό των θέσεων αυτών σε διάφορα σημεία της πόλης για την τοποθέτηση αφισών και έχουν ήδη αποσταλεί στην Ε.ΠΑ.Ε. (Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου)προκειμένου να εγκριθούν.

Δημιουργία Μητρώου με τους φορείς που θα χρησιμοποιούν τα διαφημιστικά πλαίσια προκειμένου να γίνεται σωστή διαχείριση.

Δυνατότητα προβολής πολιτικών εκδηλώσεων μέσω TV 100 και του FM100.

Ο κ. Παππάς επισήμανε το κόστος που συνεπάγεται η επιπλέον φροντίδα από πλευράς των υπηρεσιών Καθαριότητας της απομάκρυνσης των παράνομων αφισών από κάδους και λοιπά στοιχεία αστικού εξοπλισμού.

Πρόσθεσε ότι στο εξής οι επόπτες Καθαριότητας θα είναι εξοπλισμένοι με τριπλότυπα για να κόβουν κλήσεις για αφισορύπανση .

Τέλος ο κ. Γιώργος Γεωργιάδης ανέφερε: «Θέλουμε μια πόλη αισθητικά αναβαθμισμένη και είμαστε υποχρεωμένοι να συζητούμε με τη Δημοτική Αρχή για να βρούμε λύσεις σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ασχολούμαστε με την πολιτιστική επιχειρηματικότητα και μέσα από αυτήν στηρίζουμε την αγορά, τονώνουμε την κίνηση, συμβάλουμε στην τουριστική ανάπτυξη και αμβλύνουμε την ανεργία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook