Έντονη ανησυχία επικρατεί στους στρατιωτικούς και στα Σώματα Ασφαλείας για το εφάπαξ, με τον χρόνο αναμονής να φτάνει πλέον τους έξι μήνες και τα οικονομικά προβλήματα να είναι ορατά σε μία σειρά Ταμείων.

Όπως αναφέρει το Έθνος, υπάρχουν φόβοι για «μαχαίρι» στις παροχές την επόμενη χρονιά σε όσους ασφαλιστικούς φορείς χάσουν τη μάχη με τα ελλείμματα.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, οι συνταξιούχοι του οποίου έχουν ήδη υποστεί την πρώτη μεγάλη «ψυχρολουσία» βλέποντας τα μερίσματά τους να μειώνονται σημαντικά. Η «βιομηχανία παραγωγής πλασματικών βαθμών εκτίναξε τις δαπάνες του φορέα και σε συνδυασμό με τη μαζική φυγή λόγω των αλλαγών στο ασφαλιστικό επιτάχυνε το οικονομικό αδιέξοδο.

Σημειώνεται πως συνολικά πέντε διαφορετικά Ταμεία χορηγούν το εφάπαξ στον στρατό και στα Σώματα Ασφαλείας, με το ποσό να διαφοροποιείται ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας.

Οι αποκλίσεις είναι έντονες και είναι χαρακτηριστικό πως το εφάπαξ ξεκινά από τα 35.000 ευρώ και σε οριακές περιπτώσεις φτάνει τα 150.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook