Νέα σύλληψη οδηγού ταξί στο αεροδρόμιο με πειραγμένο ταξίμετρο. Χρέωνε τις διαδρομές ανάλογα με την… εθνικότητα του πελάτη!

Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσίευμα στο newsit.gr, αστυνομικοί της Τροχαίας του \”Ελ. Βενιζέλος\” στη διάρκεια των καθιερωμένων ελέγχων διαπίστωσαν ότι στο ταξί ενός 32χρονου οδηγού και ιδιοκτήτη που ήταν στην πιάτσα των αφίξεων, ήταν προσαρμοσμένος μηχανισμός επίδρασης στην καταγραφή της αξίας ανά χιλιόμετρο μιας διαδρομής.

Ο οδηγός με ένα μικρό τηλεκοντρόλ, μπορούσε να … \”επεκτείνει\” κατά πολύ τη τιμή μιας κούρσας ανάλογα με την εθνικότητα του επιβάτη. Όπως διαπιστώθηκε από ένα πρώτο τεχνικό έλεγχο ενώ σε μια απόσταση για παράδειγμα των 5 χιλιομέτρων στη μονή ταρίφα έγραφε κανονικά 4,5 ευρώ και στη διπλή 6,5 ευρώ, πατώντας συνεχόμενα το τηλεκοντρόλ ήταν σαν έγραφε για 5 χιλιόμετρα … 42 με αξία διαδρομής 30 ευρώ (για τα 5 χιλιόμετρα) ενώ στη διπλή ήταν σα να διένυε … 49 με αναγραφή στο ταξίμετρο του ποσού των 60 ευρώ.

Βέβαια, το ταξίμετρο- κλέφτης δεν \”βομβαρδίζονταν\” με ηλεκτρονικές παρεμβολές διαρκώς, αλλά ανά διαστήματα στη διάρκεια της διαδρομής ώστε να εκτοξεύεται συγκρατημένα προς τα πάνω το κόστος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook