Στις 21 Νοεμβρίου 2011, εορτάζεται η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα. Στην πόλη μας συμπίπτει με τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, πολιούχου των Χανίων.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα  για τον εορτασμό των εκδηλώσεων που θα γίνουν στα Χανιά.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Α.  ΓΕΝΙΚΑ

Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ήλιου της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2011 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και   Ι. Δ. της πόλης των Χανίων.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών κ.α καταστημάτων και των πολεμικών πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι της Σούδας, το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου 2011.

Β.  ΕΙΔΙΚΑ

06.30 - 10.30       Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία 

08.30                     Επίσημη έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκά            

10.45                     Λιτάνευση της  Θαυματουργής  Εικόνας της Θεοτόκου

-  Διαδρομή Λιτανείας : Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της   Θεοτόκου Χανίων, Χάληδων, Πλατεία 1866, Λεωφ. Κυδωνίας (Ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου), Ν. Πλαστήρα, Πλατεία Αγοράς (Δέηση), Πλατεία Μαρκοπούλου, Τσουδερών, Ποττιέ, Καραολή Δημητρίου και Χάληδων γωνία (Δέηση), επιστροφή στον Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων.

11.45 Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Μετά την Δοξολογία ακολουθεί:

-  Επιμνημόσυνη Δέηση  στο Ηρώο της Πόλης

 (Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας)

-  Κατάθεση στεφάνων

-  Ενός λεπτού σιγή

-  Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, τα της απόδοσης τιμών η V Μεραρχία Κρητών και τα της τάξεως η Αστυνομική Δ/νση Χανίων  .

Παρακαλείται  ο Δήμος Χανίων για την καθαριότητα της πλατείας του Μητροπολιτικού Ναού και για την εγκατάσταση μικροφωνικής συσκευής και καθαριότητας στο χώρο του Ηρώου.

Υπεύθυνους της εκδήλωσης ορίζουμε τον Ειδικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Σήφη Μαρκάκη και την υπάλληλο της Δ/νσης Διοικητικού – Οικ/κού της Π.Ε. Χανίων με αρμοδιότητες σε θέματα Τύπου & Δημ. Σχέσεων κ. Αικατερίνη Δαμιανάκη και τελετάρχες:

1.            Στο Μητροπολιτικό Ναό , τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Μιχάλη Καζαλάκη και Χρήστο Θωμάκη

2.            Στο χώρο του Ηρώου τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Μιχάλη Καζαλάκη, Γιώργο Βαβουράκη και Χρήστο Θωμάκη.