Τη στήριξη των δημοτών του δήμου Αποκορώνου  για την μη καταβολή του ειδικού τέλους ακίνητων από την ΔΕΗ, ζητεί με ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΜΑΑΚ κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων οτι οι \” δημότες μας καλούνται στην καταβολή σειράς εισφορών και τελών, αλλά και να υποστούν τις συνέπειες των περικοπών σε μισθούς ,συντάξεις, μείωση αφορολογήτου ορίου, νέο μισθολόγιο, αύξηση Φ.Π.Α καθώς και πλήθος  άλλων έκτακτων εισπρακτικών μέτρων.\”

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

\”Όλοι μας γνωρίζουμε και βιώνουμε την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί συνδημότες μας, με το φαινόμενο της φτώχειας και της ανέχειας να κυριαρχεί σε πολλά νοικοκυριά του δήμου μας.

Οι δημότες μας καλούνται στην καταβολή σειράς εισφορών και τελών, αλλά και να υποστούν τις συνέπειες των περικοπών σε μισθούς ,συντάξεις, μείωση αφορολογήτου ορίου, νέο μισθολόγιο, αύξηση Φ.Π.Α καθώς και πλήθος  άλλων έκτακτων εισπρακτικών μέτρων.

Ταυτόχρονα ο εμπορικός  και επιχειρηματικός κόσμος του δήμου μας στενάζει, οι  αγρότες- κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε οικτρή θέση, βλέποντας τα προϊόντα τους να πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, οι οποίες δεν τους αποφέρουν  ούτε καν τα προς το ζην, ενώ παράλληλα η ανεργία  και το κόστος πετρελαίου θέρμανσης, συνεχίζουν την κατακόρυφη ανοδική τους πορεία ,  τινάζοντας το κόστος ζωής και τον οικογενειακό  προϋπολογισμό σε απαγορευτικά ύψη, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα σε κάθε μια από τις οικογένειες των συνδημοτών μας.Σε όλα τα παραπάνω,  η επιβολή του έκτατου τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, δίνει την χαριστική βολή στην οικονομική δυνατότητα του κάθε δημότη μας,  να ανταπεξέλθει  στις όποιες υποχρεώσεις του ( οικογενειακές – οικονομικές επαγγελματικές κ.α )

 Κύριε Πρόεδρε,  για του λόγους αυτούς  κρίνουμε σκόπιμο να προχωρήσει ο δήμος μας στις  απαραίτητες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε  να σταθεί αρωγός σε κάθε συμπολίτη μας ο οποίος με δική του πρωτοβουλία, θα επιλέξει την μη καταβολή  του ειδικού τέλους ακινήτων, λόγω οικονομικών δυσκολιών.  Συμπληρωματικά προτείνουμε να ζητήσουμε την συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων για την νομική υποστήριξη και κάλυψη των Αποκορωνιωτών.

Απώτερος στόχος μας είναι ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΙΩΤΗΣ  ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ. Ο Δήμος Αποκόρωνα οφείλει να πράξει τα δέοντα δείχνοντας την συμπαράσταση του και το ανθρώπινο πρόσωπο του .\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook