Πληροφορίες που επικαλείται το \”Βήμα\”, αναφέρουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου επιταχύνει προτίθεται μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου να έχει \”βγάλει\” στις αγορές τουλάχιστον επτά νέα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.

Πρόκειται για το αεροδρόμιο του Ελληνικού, για μια ομάδα κτιρίων του δημοσίου που θα πωληθούν σε ιδιώτες, μια δεύτερη ομάδα εκτάσεων του Δημοσίου προς τουριστική αξιοποίηση, τον ΟΔΙΕ, τον οργανισμό που διοργανώνει ιπποδρομίες, τις εταιρίες φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ , όπως και τα κρατικά λαχεία.

Ανώτερα στελέχη του Ταμείου αναφέρουν στην εφημερίδα, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η απροθυμία των επενδυτών Ελλήνων και ξένων να αναλάβουν ρίσκο, όχι στην χώρα μας αλλά σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα απέτυχαν για παράδειγμα αντίστοιχα σχέδια αποκρατικοποίησης αεροδρομίων στην Ισπανία και στην Πορτογαλία. Ωστόσο επιμένουν ότι το Ταμείο είναι υποχρεωμένο να προετοιμάσει όλες τις αποκρατικοποιήσεις ώστε όταν οι αγορές ανοίξουν να μην υπάρξουν διαδικαστικές καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook