Η Ελλάδα είναι ξεχωριστή περίπτωση στην ευρωζώνη, επανέλαβε η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, όπως δημοσίευσε το capital.gr, τονίζοντας ακόμη ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν είναι δεδομένη.

Η Merkel τόνισε σε ομιλία της πως η Γερμανία στηρίζει τη διατήρηση της ευρωζώνης, τονίζοντας ακόμη πως θέλει να κρατήσει την ΕΕ και την Πολωνία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται η αλλαγή της συνθήκης της ΕΕ, προσθέτοντας ότι «η πολιτική ενοποίηση είναι ανεπαρκής για το ενιαίο νόμισμα».

Προσέθεσε δε πως η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιλύσει μόνη της το πρόβλημα της «αδυναμίας» του ευρώ, καθώς και ότι πρέπει να επικεντρωθούμε και στη μείωση του χρέους, όχι μόνο στα ελλείμματα.

Κατά την ίδια, «χρειάζεται απευθείας παρέμβαση στους εθνικούς προϋπολογισμούς».

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, η Merkel κάλεσε το νέο Ιταλό πρωθυπουργό Mario Monti να λάβει άμεσα δράση και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις επαναφέροντας την εμπιστοσύνη της αγοράς στη χώρα, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Σε επιστολή της προς το νέο Ιταλό πρωθυπουργό, τονίζει ότι «έχετε αναλάβει τη θέση αυτή σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα σας και για την ευρωζώνη γενικότερα, και υπάρχουν πολλές ελπίδες και προσδοκίες από εσάς».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook