Στην αμερικανική πρεσβεία έφτασαν λίγο μετά τις 16:00 τα μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Το κύριο σώμα της πορείας παραμένει στις οδούς Σταδίου και Πατησίων.

Λίγο μετά τις 16:00 ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος η πορεία των παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προς την αμερικανική πρεσβεία. Ανάμεσά τους βρίσκονται εκατοντάδες αντιεξουσιαστές και αναρχικοί, ενώ διακριτική είναι η παρουσία των ΜΑΤ.

Αυτή την ώρα πάντως, είναι κλειστή η Πατησίων από την Αλεξάνδρας έως την Ομόνοια, η Βασ. Σοφίας από το Χίλτον, η Σταδίου, η Βασ. Αμαλίας από την Ξενοφώντος, η Πειραιώς από την Ιερά Οδό, η Σόλωνος από την Ιπποκράτους και η Αθηνάς από την Σοφοκλέους.

Κλειστοί είναι και οι σταθμοί του Μέτρο «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», ενώ αναμένεται να κλείνουν οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Τα μέλη του ΚΚΕ θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια στις 5 το απόγευμα. Κατά πληροφορίες, μετέθεσαν χρονικά τη συγκέντρωσή τους, για να μην προκληθεί νέα ένταση με τους αναρχικούς.

Σύμφωνα επίσης με δεκάδες μαρτυρίες χρηστών από το twitter, η αστυνομία βρίσκεται παντού και απαγορεύει την πρόσβαση στην πορεία. Πολλές και οι μαρτυρίες ότι αστυνομικοί απαγορεύουν στους πολίτες να περπατούν στο δρόμο και τους προτρέπουν να πηγαίνουν μόνο από το πεζοδρόμιο.

Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει αποφασιστεί να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας και σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές να διασφαλιστεί η τάξη σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα…

Αποφασίστηκε να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων που ξεπερνά τις 7.000, να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση εκτρόπων, η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας.

Δηλαδή, να μην υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από τους αστυνομικούς όσο και αν προκληθούν, ενώ έλαβαν ρητή εντολή να ριχτούν στη μάχη μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη.



protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook