Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες της παράστασης «Δον Κριστόμπαλ – Δόνα Ροζίτα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα που θα ανεβάσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. Πρόκειται για ένα ποιητικό έργο για μικρούς και μεγάλους το οποίο ανεβαίνει σε μετάφραση Κωνσταντίνου Κυριακού, σκηνοθεσία Ανθής Βασιλοπούλου, σκηνικά και φωτισμοί Αντώνη Χαλκιά, κοστούμια Ξανθής Κόντου, μουσική Γιώργου Κομπογιάννη, χορογραφίες Ειρήνης Κυρμιζάκη.

Τους ρόλους του έργου θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Μάρα Βλαχάκη, Δημήτρης Δρόσος, Γιάννης Κουκουράκης, Κωνσταντίνος Κυριακού, Λάμπρος Παπαγεωργίου.

Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στις 25 Νοεμβρίου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, ενώ παραστάσεις θα δίνονται για το κοινό αλλά και για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα με τις παραστάσεις το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης θα οργανώσει δωρεάν ξεναγήσεις για τους μαθητές που θα παρακολουθήσουν την παράσταση, με τίτλο «Γνωρίζω την πόλη μου – Γνωρίζω το Θέατρό μου», σε σημαντικά μνημεία της πόλης από επαγγελματίες ξεναγούς. Συνδιοργανωτές στις ξεναγήσεις των μαθητών είναι η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Χανίων. Σημαντική βοήθεια προσφέρει και ο Συνεταιρισμός ΙΝΚΑ Χανίων.

Επίσης ξεκίνησε το Σάββατο 5/11 δωρεάν Σεμινάριο 20 ωρών Θεατρικής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο οποίο συμμετέχουν 15 περίπου εκπαιδευτικοί από Σχολεία του Νομού μας.

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης: ΑΝΕΚ LINES

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook