Μια σπουδαία επένδυση για τα Ειδικά Σχολεία και τα παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη κατόρθωσε να εξασφαλίσει ο Δήμος Φαιστού, μέσα από το πρόγραμμα «Προμήθεια εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων Δήμου Φαιστού».

Μετά από ενέργειες της αρμόδιας αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, ο Δήμος Φαιστού κατόρθωσε να επιτύχει προμήθεια συνολικού ύψους 130.582,95 ευρώ για τα Ειδικά Σχολεία, η οποία εγκρίθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.

«Πρόκειται για μια γενικότερη προσπάθεια της Δημάρχου που έθεσε τις προτεραιότητες, του Δήμου, αλλά και των τεχνικών μας υπηρεσιών για βελτίωση της καθημερινότητας, της ποιότητας ζωής, αλλά και παιδιών που πραγματικά χρειάζονται στήριξη και βοήθεια» σχολίασε με δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Η ανακοίνωση έγκρισης της προμήθειας από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή, έφτασε σήμερα στις υπηρεσίες του Δήμου Φαιστού. Το ποσό των 131 χιλιάδων ευρώ περίπου, πρόκειται να διατεθεί μεταξύ άλλων, για την αγορά υπολογιστών, συσκευών ήχου, εξοπλισμούς εργαστηρίων, ειδικούς εξοπλισμούς και εκπαιδευτικό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Φαιστού, έχει υποβάλει αιτήσεις για πολλαπλά Ευρωπαϊκά προγράμματα, οι εγκρίσεις των οποίων αναμένονται μέσα στο προσεχές διάστημα. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η φάση διαβούλευσης για το πρωτοποριακό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δημόσιας Υγείας, E – Health, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα σύντομα, ενώ παράλληλα «τρέχουν» προγράμματα σε διάφορους τομείς, με γνώμονα το κοινωνικό σύνολο και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook