Η επιμονή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη 100 αστυνομικών ειδικών καθηκόντων στην ΕΛ.ΑΣ. είχε ως αποτέλεσμα το σχετικό προεδρικό διάταγμα να κριθεί τελικά νόμιμο, παρά τις δύο αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Ε’ Τμήματος και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αυτή τη φορά, το Ε’ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αίροντας τις επιφυλάξεις που είχαν διατυπωθεί στις δύο προηγούμενες γνωμοδοτήσεις, επέτρεψε την πρόσληψη των 100 αστυνομικών, θεωρώντας ότι δεν παραβιάζονται οι δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Οι σύμβουλοι επικρατείας φαίνεται πως πείστηκαν από όσα αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, που συνυπογράφει το διάταγμα που επανακατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Σαχινίδη, «η μισθολογική δαπάνη από την αύξηση των οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού κατά 100, βρίσκεται εντός των ανώτατων ορίων του κρατικού προϋπολογισμού για τα έτη 2012, έως και 2015, όπως έχουν τεθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής».

Με βάση το έγγραφο αυτό, οι σύμβουλοι επικρατείας έκριναν τελικά ότι «η προκαλούμενη δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού είναι σύμφωνη προς τις δεσμεύσεις και τους στόχους του εγκριθέντος με τον Ν. 3985/2011 μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγική», ενώ την ίδια στιγμή τεκμηριώνονται με επάρκεια οι υπηρεσιακές ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ. που επέβαλαν τη σύσταση των 100 νέων οργανικών θέσεων.

Διαμετρικά αντίθετες ήταν, πάντως, οι δύο προηγούμενες γνωμοδοτήσεις του Ε’ Τμήματος και της Ολομέλειας του ΣτΕ που είχαν «παγώσει» τις προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ., με το σκεπτικό ότι ήταν εκτός του πλαισίου των δεσμεύσεων που επιβάλλει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook