Ακόμη δύο επιχειρηματίες με χρέη προς το δημόσιο που υπερβαίνουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη από την Οικονομική Αστυνομία. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες της εταιρείας ενδυμάτων-αξεσουάρ \”Βελκόπουλος – Γιακουμίδης και Σία\”, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για χρέη προς το δημόσιο. Αθροιστικά οι δύο συνέταιροι χρωστούν περισσότερα από δύο εκατ.ευρώ.

Το ύψος των οφειλών για τον 51χρονο ανέρχεται στο ποσό του 1.100.752,64 ευρώ, ενώ για τον έτερο ιδιοκτήτη ηλικίας 69 ετών τα χρέη προς το δημόσιο υπολογίζονται σε 987.712,82 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, εις βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.
Τους επιχειρηματίες συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι η σύλληψη των δύο Θεσσαλονικέων επιχειρηματιών έρχεται να προστεθεί στην κράτηση του Λέων Λεβή, ιδιοκτήτη των κέντρων αδυνατίσματος Bodyline, του Γ.Πετζετάκι, ιδιοκτήτη της εταιρείας πλαστικών Πετζετάκις, αλλά και των συλλήψεων του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ, του αφεντικού των κομμωτηρίων Nicolas και της ιδιοκτήτριας της αλυσίδας καταστημάτων FENA, Φαννύς Κάτσου.

Απομένει να αποδεχθεί αν και οι ιδιοκτήτες της εταιρείας \”Βελκόπουλος – Γιακουμίδης\”, θα αφεθούν ελεύθεροι και θα αναμένουν να οριστεί τακτική δικάσιμος, όπως συνέβη με όλους όσους συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες για χρέη προς το δημόσιο. ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΑΤ, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας κομμωτηρίων Nicolas και ο Γ. Πετζετάκις.

Οπως είχε γράψει το protothema.gr από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, το περιβόητο αυτόφωρο για οφειλές προς το Δημόσιο από επιχειρήσεις και ελεύθερους επιχειρηματίες έχει αρχίσει να \”χαλαρώνει\”. Κι αυτό διότι οι δικαστικές αρχές -σε αυτή τη φάση τουλάχιστον- αφήνουν ελεύθερους με την επιβολή περιοριστικών όρων τους κατηγορούμενους για μη απόδοση του φόρου και συνεχίζουν την ανάκριση μέχρι η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook