Παγκόσμια πρεμιέρα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Honda Fit, που γνωρίζουμε στην Ευρώπη ως Jazz.
 
Μετά το υβριδικό Honda Jazz, οι Ιάπωνες έκαναν το επόμενο οικολογικό τους βήμα, που αυτή την φορά είναι μια έκδοση παραγωγής του supermini μοντέλου τους, με μηδενικούς ρύπους. Το ηλεκτρικό Jazz είχε παρουσιαστεί αρκετούς μήνες πριν, ως concept, από το οποίο το μοντέλο που εκτίθεται στη μεγαλούπολη της Καλιφόρνια δεν φαίνεται να διαφέρει σχεδόν καθόλου. 
\"\"

Η φόρτιση του Honda Fit θα έχει διάρκεια 12 ωρών με ηλεκτρική πρίζα 120Volt, ενώ στα 240Volt η όλη διαδικασία μειώνεται κατά έξι ώρες. Η νέα έκδοση του Honda Jazz θα κάνει χρήση του ηλεκτρικού κινητήρα του FCX Clarity, το οποίο θα συνδυάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου, ενώ θα δύναται να διανύσει 160 χιλιόμετρα, απόσταση που μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη αν γίνει από τον οδηγό σωστή ανάλογη χρήση των τριών προγραμμάτων οδήγησης Econ, Normal και Sport, τα οποία ήδη προσφέρονται στο Honda CR-Z.

\"\"

 
Το ηλεκτρικό Honda θα είναι διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από το καλοκαίρι του 2012, αρχικά σε επιλεγμένες περιοχές, με τη μέθοδο του leasing.

(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook