Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου πρόκειται να συνεδριάσει στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κύριο αντικείμενο της πρώτης, ουσιαστικά, συνεδρίασης του κυβερνητικού οργάνου, με τη νέα τρικομματική σύνθεση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012, ο οποίος στη συνέχεια αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Την Παρασκευή φθάνει στην Αθήνα και το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τον κ. Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η τρόικα θα ενημερωθεί για τον προϋπολογισμό 2012, για τους βασικούς άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης συνεργασίας και για τις ενέργειες που θα δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες για να ψηφιστούν από την Βουλή οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Την Τρίτη θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στην ατζέντα του πρωθυπουργού θα βρεθεί το θέμα των εγγυήσεων που ζητά η Κομισιόν για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook