Συστάσεις στην κυβέρνηση για πώληση, μεταξυ άλλων, παραλιών, του Ελληνικού και της ΔΕΗ απευθύνει σε δηλώσεις στο Βήμα της Κυριακής ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Σερβάζ Ντερούζ χωρίς να έχει κοπάσει η σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι ανακοινώσεις των εκπροσώπων της τρόικας για το ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Σέρβας Ντερούζ, ζητά από την κυβέρνηση να πουλήσει, μεταξύ άλλων, «παραλίες για να αναπτυχθεί ο τουρισμός», το Ελληνικό, τη ΔΕΗ και να μειώσει τη συμμετοχή της σε τράπεζες.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, αναφέρει στην Καθημερινή της Κυριακής ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παραμένει «πολύ εύθραυστη». Εκτιμά πάντως ότι έχει επιτευχθεί «αναγκαία σταθερότητα και η εκταμίευση της τέταρτης δόσης είναι εξασφαλισμένη».

 Ο στόχος για έλλειμμα 7,8% για το 2011 δεν θα επιτευχθεί αν δεν προχωρήσουν ταχύτατα οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σημειώνει.

Τονίζει τέλος ότι «δεν συζητήθηκε καν περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα».

Αντιθέτως ο Σέρβας Ντερούζ μιλώντας στο Πρώτο Θέμα δηλώνει ότι είναι ξεπερασμένο σύστημα ο 13ος και 14ος μισθός αν και αναφέρει ότι «εναπόκειται στην κυβέρνηση να αποφασίσει» εάν θα δοθεί πάλι στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.